Το FBI (ίσως) βρήκε \τον Τζίμι Χόφα

Το FBI (ίσως) βρήκε \τον Τζίμι Χόφα

Έρευνες για τον πιο διάσημο αγνοούμενο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών -αν όχι στην παγκόσμια ιστορία- διεξήγαγε το FBI.

Το FBI επιβεβαίωσε πως τον Οκτώβριο διεξήγαγε έρευνες σε μια παλιά χωματερή στο Νιου Τζέρσεϊ αναζητώντας τα λείψανα της σορού του Τζίμι Χόφα, του αρχισυνδικαλιστή που έγινε διάσημος στη δεκαετία του και του '60 και του '70 και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πυροδοτώντας δεκάδες εικασίες.

Οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες μετά από πληροφορία που έλαβαν από τον γιο του ιδιοκτήτη της χωματερής.

Οι ανακοινώσεις του FBI προκάλεσαν αίσθηση, καθώς οι περισσότερες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για τον Τζίμι Χόφα είχαν επικεντρωθεί στην περιοχή του Μίσιγκαν όπου και τον είχαν δει τελευταία φορά το 1975 πριν εξαφανιστεί από προσώπου Γης.

Η εξαφάνιση του Τζίμι Χόφα έχει πυροδοτήσει πλήθος σεναρίων. Στην ταινία του «Ο Ιρλανδός» ο διάσημος σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε μετέφερε στην οθόνη την υπόθεση του βιβλίου "I Heard You Paint Houses" που υποστηρίζει πως ο Χόφα δολοφονήθηκε από εκτελεστή της Μαφίας.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι υπηρεσίες του FBI έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη χωματερή και τα έχουν μεταφέρει για ανάλυση. Την έρευνα επιβεβαίωσε το FBI λέγοντας ωστόσο πως δεν θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στην παρούσα φάση. Ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Νταν Μολντέα, ο οποίος αποκάλυψε την έρευνα, αναφέρει πως ο γιος του ιδιοκτήτη της χωματερής έμαθε από τον πατέρα του λίγο πριν εκείνος πεθάνει πως είχε θάψει τον Τζιμι Χόφα σε έναν μεταλλικό κύλινδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ