Δεν είμαι ο ντράμερ σου εσύ είσαι ο τραγουδιστής μου - Όταν ο Τσάρλι Γουότς χτύπησε τον Μικ Τζάγκερ

Δεν είμαι ο ντράμερ σου εσύ είσαι ο τραγουδιστής μου - Όταν ο Τσάρλι Γουότς χτύπησε τον Μικ Τζάγκερ

Ο Τσάρλι Γουότς "μπήκε" στους Rolling Stones το 1963 και "βγήκε" μόνο όταν έφυγε από τη ζωή, την Τρίτη 24 Αυγούστου του 2021

Στο κοινό τους ταξίδι που κράτησε σχεδόν 60 χρόνια ο Τσάρλι Γουότς με τον σταρ Μικ Τζάγκερ είχαν και δύσκολες στιγμές. Μία από αυτές έλαβε χώρα στο Αμστερνταμ το 1984 και σφυρηλάτησε τη σχέση τους.

Σε μία κοινή πορεία που κράτησε σχεδόν 60 ολόκληρα χρόνια (!) ήταν φυσικό και επόμενο να υπήρξαν στιγμές έντασης και περιόδοι κατά την οποία οι σχέσεις δοκιμάστηκαν.

Ο Τσάρλι Γουότς "μπήκε" στους Rolling Stones το 1963 και "βγήκε" μόνο όταν έφυγε από τη ζωή, την Τρίτη 24 Αυγούστου του 2021. Ακολουθώντας τη μοίρα των ντράμερ δεν ήταν ο σταρ του συγκροτήματος, τα φλας δεν έπεφταν κυρίως πάνω του, τον ρόλο αυτό τον είχαν αναλάβει ο (τραγουδιστής) Μικ Τζάκερ και ο (κιθαρίστας) Κιθ Ρίτσαρντς.

Παρά το γεγονός όμως ότι ζούσε ένα βήμα πίσω από τους μεγάλους σταρ της μπάντας, ο Γουότς δεν ανεχόταν μύγα στο σπαθί του. Και κυρίως δεν συγχωρούσε όσους του έθιγαν τον εγωισμό ακόμα και αν ο θύτης ήταν ο ίδιος ο Μικ Τζάκερ.

Ο επικός καυγάς των δύο έλαβε χώρα σε προχωρημένο, όταν η μπάντα είχε ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια ζωής. Σε μία ακόμη περιοδεία, οι Stones κάθισαν γύρω από ένα τραπέζι στο Αμστερνταμ και άρχισαν να συζητούν για το κοινό τους μέλλον. Το κλίμα μεταξύ τους είχε χαλάσει, οι εντάσεις ήταν πλέον πολλές, τα χρόνια είχαν αρχίσει να βαραίνουν στις πλάτες του.

Ο Τζάκερ γινόταν όλο και πιο απόμακρος υποφέροντας από αυτό που το grunge.com, αποκαλεί Lead Vocalist Syndrome, το σύνδρομο, δηλαδή, του τραγουδιστή, της κεντρικής φιγούρας κάθε μπάντας. Στον frontman των Stones είχε αρχίσει να αρέσει η ιδέα για solo καριέρα, τον έσπρωχνε σ' αυτήν την κατεύθυνση και ο επικεφαλής της δισκογραφικής εταιρίας CBS.

Στην "στρογγυλή τράπεζα" για το μέλλον του συγκροτήματος, ο Τζάκερ εμφανίστηκε αλαζονικός. Οταν ο Γουότς θέλησε να τοποθετηθεί, ο Τζάκερ τον διέκοψε και του είπε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ότι "τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία για σένα γιατί είσαι απλά ο ντράμερ μου". Σαν να τον αποκάλεσε υπάλληλο δηλαδή.

Προσωρινά ο Γουότς "κατάπιε" την προσβολή. Γυρίζοντας όμως στο δωμάτιό του, ντύθηκε ξανά, βγήκε στο διάδρομο και έφτασε έξω από την πόρτα του δωματίου του Τζάκερ. Οταν ο τραγουδιστής άνοιξε την πόρτα, ο Γουότς του έριξε μία μπουνιά στο σαγόνι, πολύ δυνατή, και τον έστειλε να προσγειωθεί σε μία πιατέλα καπνιστό σολομό.

Είχε προηγηθεί, κατά άλλες πηγές, νέο ξέσπασμα του -μεθυσμένου-Τζάκερ που ούρλιαζε "που είναι ο ντράμερ μου, που είναι ο ντράμερ μου". Ο Γουότς από την πλευρά του ορθά-κοφτά είπε στον τραγουδιστή ότι "εσύ είσαι ο γαμ...τραγουδιστής μου, μην με ξανααποκαλέσεις ποτέ ντράμερ σου".

Οι σχέσεις των δύο δοκιμάστηκαν πολύ τα επόμενα δύο χρόνια. Αλλά εν τέλει η πλάστιγγα έγειρε στη συντροφικότητα και τη φιλία των προηγούμενων 20 χρόνων. Αμφότεροι συνέχισαν μαζί για άλλα άλλα 37 χρόνια μέχρι που ο "ντράμερ του" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ