Συνεδρίαση του ΟΗΕ την Πέμπτη για Ισραήλ - Παλαιστίνη

Συνεδρίαση του ΟΗΕ την Πέμπτη για Ισραήλ - Παλαιστίνη

Oι εχθροπραξίες εισέρχονται στη δεύτερη εβδομάδα

 

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη με αντικείμενο την ανάφλεξη της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Βολκάν Μποζκίρ, καθώς οι σφοδρότερες εχθροπραξίες στην περιοχή μετά από χρόνια, εισέρχονται στη δεύτερη τους εβδομάδα.

Ο Νίγηρας και η Αλγερία, που προεδρεύουν του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και η ομάδα αραβικών κρατών στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, ζήτησαν από τη Γενική Συνέλευση των 193 μελών να συνεδριάσει δημόσια «υπό το πρίσμα της σοβαρότητας της κατάστασης και της ταχείας επιδείνωσης».

Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε χθες Κυριακή για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Το ΣΑ δεν κατόρθωσε να εκδώσει ένα κοινό ανακοινωθέν, καθώς οι ΗΠΑ - ισχυρός σύμμαχος του Ισραήλ - διατύπωσε την ανησυχία ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει τις παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες. Η Κίνα δήλωσε χθες Κυριακή ότι θα πιέσει εκ νέου το ΣΑ για να υπάρξει συμφωνία για ένα κοινό ανακοινωθέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ