Μπάιντεν: Η σφαγή των Αρμενίων ήταν γενοκτονία – Αντιδρά η Τουρκία

Μπάιντεν: Η σφαγή των Αρμενίων ήταν γενοκτονία – Αντιδρά η Τουρκία

Οι διωγμοί που υπέστησαν οι Αρμένιοι από τους Οθωμανούς αποτελούσαν γενοκτονία, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Τη γενοκτονία των Αρμενίων αναγνώρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του με αφορμή την 106η επέτειο από την έναρξη των διωγμών. «Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα θυμόμαστε τις ζωές όσων χάθηκαν στην αρμενική γενοκτονία κατά την οθωμανική περίοδο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αμερικανός Πρόεδρος επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις προβλέψεις των προηγούμενων ημερών για αναγνώριση της γενοκτονίας.

«Σήμερα, που θρηνούμε ό,τι χάθηκε, ας στρέψουμε τα μάτια μας προς το μέλλον και προς έναν κόσμο που θέλουμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας. Έναν κόσμο χωρίς τα καθημερινά δεινά της μισαλλοδοξίας, στον οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά και οι άνθρωποι θα ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια» ανέφερε στο μήνυμά του ο Τζο Μπάιντεν.

Η Άγκυρα, βέβαια, αντέδρασε έντονα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως «δεν θα λάβουμε μαθήματα για την ιστορία μας από κανέναν. Ο πολιτικός καιροσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη προδοσία της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση που βασίζεται στον λαϊκισμό» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ