Συναγερμός στην Ευρώπη για τη μετάλλαξη του κορονοϊού στη Βρετανία

Συναγερμός στην Ευρώπη για τη μετάλλαξη του κορονοϊού στη Βρετανία

Ο εντοπισμός μετάλλαξης του κορονοϊού στη Βρετανία ανέτρεψε τα σχέδια της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τα Χριστούγεννα και σήμανε συναγερμό στην Ευρώπη.

Σε πρώτη φάση η Ελλάδα επιβάλει επταήμερη καραντίνα σε όσους φτάνουν από το πρωί της Δευτέρας στη χώρα μας προερχόμενοι από τη Βρετανία. Αυστηρότερα μέτρα λαμβάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο η Αυστρία, η Βουλγαρία και η Ολλανδία, που ανακοίνωσαν πως δεν θα δέχονται πτήσεις από τη Βρετανία.

Μετά τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Βρετανία, συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00, η επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, με αντικείμενο τη μετάλλαξη του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία. Τη σύγκληση της επιτροπής συγκάλεσε η γερμανική προεδρία, σε συνέχεια των διαβουλεύσεων στην ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκός συντονισμός για το ζήτημα, μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να διακόψουν τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία. Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής διέκοψαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ενώ Αυστρία και η Σουηδία σχεδιάζουν να ακολουθήσουν. Μάλιστα, το Βέλγιο ανακοίνωσε εκτός της διακοπής των πτήσεων και διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ