Μπάιντεν: Η Αμερική επέστρεψε – Κωλυσιεργεί ο Τραμπ

Μπάιντεν: Η Αμερική επέστρεψε – Κωλυσιεργεί ο Τραμπ

Σε συνέντευξη Τύπου στο αρχηγείο του στο Ντελαγουέρ ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως η Αμερική επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας, της Ιρλανδίας και του Καναδά, Μπόρις Τζόνσον, Μιχέλ Μάρτιν και Τζάστιν Τριντό.

«Τους ενημερώνω πως η Αμερική επιστρέφει. Επιστρέφουμε στο παιχνίδι» δήλωσε στους δημοσιογράφους. Απομένουν 71 ημέρες έως τις 20 Ιανουαρίου 2021 όταν και θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία μετάβασης, όπου συνεργάτες του νέου προέδρου ενημερώνονται από την απερχόμενη κυβέρνηση για όλα τα θέματα.

Ωστόσο η άρνηση του Τραμπ να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα προκαλεί καθυστερήσεις. Ένα πρόβλημα είναι ότι ο Μπάιντεν δεν λαμβάνει τις απόρρητες ενημερώσεις των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ η επικοινωνία του με τους ξένους ηγέτες δεν γίνεται με τη συνδρομή των διπλωματικών καναλιών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πάντως ο ίδιος ο Μπάιντεν επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία του προβλήματος, καθώς η μετάβαση εξελίσσεται. Πρόσθεσε επίσης πως με την άρνησή του να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα ο Τραμπ δεν βοηθά την υστεροφημία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ