Ιρανική επίθεση με drone και πυραύλους στο Ισραήλ - Σε κατάσταση συναγερμού οι χώρες της Μ. Ανατολή

Ιρανική επίθεση με drone και πυραύλους στο Ισραήλ - Σε κατάσταση συναγερμού οι χώρες της Μ. Ανατολή

Προσπάθειες για να καταρριφθούν τα drone προτού φτάσουν στο Ισραήλ

Ξεκίνησε η αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ισραηλινοί και Αμερικάνοι επιβεβαιώνουν ότι δεκάδες ιρανικά drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό ενώ έχουν κλείσει οι ενεάριοι χώροι όλων των περιοχών στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι έχουν εκτοξεύσει δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και πυραύλους εναντίον συγκεκριμένων στόχων στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο χρόνος πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκοφών μπορεί να διαρκέσει ώρες. Ειδικός που έδωσε συνέντευξη στο Channel12, ο στρατηγός εν αποστρατεία Amos Yadlin, δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν εξοπλισμένα με 20 κιλά εκρηκτικών το καθένα και ότι η αεράμυνα του Ισραήλ ήταν έτοιμη να τα καταρρίψει.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του Reuters, drones εθέαθησαν να πετούν πάνω από την επαρχία Σουλεϊμανίγια του Ιράκ.

Ο Ισρηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για μια άμεση επίθεση από το Ιράν και θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο χρόνος πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκοφών μπορεί να διαρκέσει ώρες.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι δεκάδες drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε θέση απόλυτης ετοιμότητας.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων, όπως μεταδίδεται, θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στο Ισραήλ..

Εν τω μεταξύ, το Ιράκ και η Ιορδανία έκλεισαν προσωρινά τον εναέριο χώρο του λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στην Μέση Ανατολή», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Al Mamlaka.
«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο»

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν», αναφέρει σε δήλωση με βίντεο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές».

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών».

«Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα».

«Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».

«Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», λέει ο Νετανιάχου.

Το αεροπλάνο του Νετανιάχου απογειώθηκε για πρώτη φορά

Σύμφωνα με του Times of Israel, τα «Φτερά της Σιών», απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ. Το αεροπλάνο που κατασκευάστηκε για τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ επίσημα.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξημένου συναγερμού στο Ισραήλ για μια ιρανική επίθεση στη χώρα. Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας έχουν εκτιμήσει ότι το Ιράν πιθανότατα θα προσπαθήσει να στοχεύσει στρατιωτικές υποδομές και όχι πολιτικές τοποθεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ