Κρυπτονομίσματα: Το bitcoin σημείωσε το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα από το 2020

Κρυπτονομίσματα: Το bitcoin σημείωσε το μεγαλύτερο μηνιαίο άλμα από το 2020

Θα ξεπεράσει τα 69.000 δολάρια;

Η ξέφρενη δραστηριότητα σε bitcoin οδήγησε το κρυπτονόμισμα στο μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος σε περισσότερα από τρία χρόνια την Πέμπτη και βρίσκεται εντός του εύρους ρεκόρ, καθώς τα μετρητά που επενδύονται με φρενήρεις ρυθμούς σε εισηγμένα κεφάλαια bitcoin ωθούν ένα σαρωτικό ράλι.

Το μεγαλύτερο, με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, κρυπτονόμισμα παρέμεινε σταθερό στην πρωινή διαπραγμάτευση της Ασίας στα 61.100 δολάρια, έχοντας φτάσει έως και 63.933 δολάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μηνιαία αύξηση είναι πάνω από 44%, η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο του 2020.

Μαζί έλκει ανοδικά και το μικρότερο ethereum – το οποίο έφτασε τα 3.416 δολάρια, αύξηση 50% τον Φεβρουάριο.

Θα ξεπεράσει τα 69.000 δολάρια;

Η δυναμική υποδεικνύει «μια δοκιμή και πιθανό ξεπέρασμα» των 69.000 δολαρίων, είπε στο Reuters ο Τόνι Σίκαμορ, αναλυτής στην χρηματιστηριακή IG Markets, η οποία βλέπει το bitcoin πέρα από το υψηλό ρεκόρ που είχε φτάσει τις ημέρες της κορύφωσης των κρυπτονομισμάτων τον Νοέμβριο του 2021.

Ο επικεφαλής της Coinbase Global τόνισε ότι το ανταλλακτήριο διαπιστώνει μια απότομη αύξηση επισκεψιμότητας.

«Αν αυτή ήταν οποιαδήποτε άλλη αγορά, πιθανότατα θα ήταν στην κατηγορία “μην πλησιάζεις αυτήν τη φούσκα”», δήλωσε στο Reuters ο Ματ Σίμπσον, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City Index. Αλλά, όπως εξήγησε, στην προκειμένη περίπτωση, ανεβαίνει μεν κατακόρυφα, χωρίς να φαίνεται ότι έχει φτάσει ακόμη στο απώγειο.

Η έγκριση και η κυκλοφορία fund bitcoin spot διαπραγματεύσιμων στο αμερικανικό χρηματιστήριο, φέτος, άνοιξε την κατηγορία σε νέους επενδυτές και αναζωπύρωσε τον ενθουσιασμό που είχε εκτονωθεί όταν οι τιμές κατέρρευσαν τον «χειμώνα των κρυπτονομισμάτων» του 2022.

Το Bitcoin φτάνει σε υψηλό διετίας

Τα στοιχεία της LSEG έδειξαν ότι οι ροές στα 10 μεγαλύτερα spot bitcoin ETF απέφεραν 420 εκατομμύρια δολάρια μόνο την Τρίτη, τα περισσότερα εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Τα τρία πιο δημοφιλή, που διαχειρίζονται οι Grayscale, Fidelity και BlackRock, κατέγραψαν αύξηση όγκου.

Οι χρηματιστές έχουν επίσης μπει δυναμικά στο bitcoin ενόψει της απομείωσης του Απριλίου – διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια κατά την οποία ο ρυθμός με τον οποίο απελευθερώνονται τα κρυπτονομίσματα μειώνεται στο μισό, μαζί με τις ανταμοιβές που δίνονται στους εξορύκτες.

Η προσφορά bitcoin περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 19 εκατομμύρια έχουν ήδη εξορυχθεί.

Επιπλέον, η προοπτική της έναρξης του κύκλου μείωσης των επιτοκίων από τη Fed φέτος τροφοδότησε την όρεξη των επενδυτών για υψηλότερης απόδοσης ή πιο ευμετάβλητα περιουσιακά στοιχεία. Η αστάθεια συναλλάγματος έχει υποχωρήσει σε χαμηλά δύο ετών και ο δείκτης μεταβλητότητας μετοχών των ΗΠΑ επανέρχεται στα προ πανδημίας εύρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ