Market Pass: Mέσα στο επόμενο 10ήμερο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι μένουν εκτός

Market Pass: Mέσα στο επόμενο 10ήμερο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι μένουν εκτός

Όσοι κάνουν αίτηση για ψηφιακή άυλη κάρτα μέσα στον Φεβρουάριο ( έως τις 28 δηλαδή) θα λάβουν την ενίσχυση των πρώτων 2 μηνών , Φεβρουαρίου και Μαρτίου, έως τις 3 Μαρτίου

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το υπουργείο, η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου.

Όσοι κάνουν αίτηση για ψηφιακή άυλη κάρτα μέσα στον Φεβρουάριο ( έως τις 28 δηλαδή) θα λάβουν την ενίσχυση των πρώτων 2 μηνών , Φεβρουαρίου και Μαρτίου, έως τις 3 Μαρτίου. Αν η αίτηση γίνει μέσα στο Μάρτιο , τότε η κάρτα θα πιστωθεί έως τις 20 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους 4 μήνες( Απρίλιος – Ιούλιος), η πίστωση στους δικαιούχους μέσω άυλης κάρτα θα γίνεται μέσα στις 3 πρώτες εργάσιμες μέρες κάθε μήνα.

Μετά την κάθε πίστωση( αλλά και στην περίπτωση αποτυχίας) ο δικαιούχος θα ειδοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που θα έχει αναγράψει στην αίτηση του.

Όσοι προτιμήσουν τα μετρητά στον λογαριασμό τους ( τα οποία θα είναι κατά 20% λιγότερα) και κάνουν την αίτηση τους τον Φεβρουάριο, θα λάβουν τα χρήματα για τους 3 πρώτους μήνες ( Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο) έως τις 3 Μαρτίου. Αν η δήλωση γίνει το Μάρτιο, τα χρήματα θα πιστωθούν έως τις 20 Μαρτίου. Το ποσό για τους επόμενους 3 μήνες ( Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο) θα πιστωθεί έως τις 3 Μαίου.

Επιτρέπεται η αλλαγή στοιχείων αλλά και η αλλαγή του τρόπου πληρωμής έως τις 28 Φεβρουαρίου για όσους έχουν υποβάλει αρχική αίτηση τον Φεβρουάριο και έως τις 15 Μαρτίου για τις αιτήσεις του Μαρτίου. Μετά τις 15 Μαρτίου δεν μπορεί να γίνει καμιά αλλαγή στις αιτήσεις.

Με την ψηφιακή άυλη κάρτα μπορούν να γίνουν αγορές μόνο σε σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα τροφίμων. Αντίθετα δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με το που μπορούν να ξοδευτούν τα χρήματα που θα μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Αν ο κάτοχος της άυλης κάρτας δεν έχει εξαργυρώσει το σύνολο των χρημάτων έως το τέλος Αυγούστου, τότε αυτά χάνονται κάτι που προφανώς δεν ισχύει για τα χρήματα που πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Επίσης τα χρήματα στην κάρτα δεν μπορούν να μεταφερθούν σε τρίτο πρόσωπο ( άλλο πρόσωπο πάντως μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια κάρτα εφόσον ο δικαιούχος του δώσει το κινητό του) ενώ δεν μπορεί να γίνει και ανάληψη τους.

Η αίτηση για την ενίσχυση που δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού κι όχι ατόμου μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ. Εκτός Market Pass μένουν όσοι:

-Δηλώθηκαν στην φορολογική δήλωση ως εξαρτώμενα μέλη ή φιλοξενούμενοι
-Όσοι πληρώνουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης
-Φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής
-Όσοι δεν είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση έως τις 31/12/2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ