Κρεοπώλες (ΠΟΚΚ): Να μην ισχύσει μόνο για τα σούπερ μάρκετ το επίδομα τροφίμων των 200 ευρώ

Κρεοπώλες (ΠΟΚΚ): Να μην ισχύσει μόνο για τα σούπερ μάρκετ το επίδομα τροφίμων των 200 ευρώ

Επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) για τη χορήγηση του «Food Pass».

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) προς τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος των 200 ευρώ για την αγορά τροφίμων, «Food Pass», στα σούπερ μάρκετ.

Στην επιστολή της ομοσπονδίας προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία κοινοποίησε στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και στη ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνεται ότι εάν το μέτρο εξαργύρωσης του επιδόματος τροφίμων αφορά μόνο στις αλυσίδες τροφίμων τότε, απαξιώνεται ο κλάδος των κρεοπωλών και «εντείνεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός, εφόσον κατευθύνεται ο καταναλωτή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες».


Οι κρεοπώλες ζητούν να διευθυνθεί η λίστα των επαγγελματιών όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να εξαργυρώσει το εν λόγω βοήθημα.

«Η ένταξη του επαγγελματία κρεοπώλη στην εξαργύρωση του επιδόματος τροφίμων θα βοηθήσει τις πληγείσες επιχειρήσεις μας και θα αποτρέψει το μαρασμό - αφανισμό ενός ζωτικού κλάδου επαγγελματιών για την ελληνική οικονομία» όπως σημειώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ