Ρήτρα Αναπροσαρμογής:Τι λέει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ για την πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ

Ρήτρα Αναπροσαρμογής:Τι λέει  ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ για την πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλογικές αγωγές κατά άλλων έξι παρόχων ενέργειας, είπε.

Κατατέθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου η πρώτη συλλογική αγωγή κατά την ΔΕΗ για την επιβολή της Ρήτρας Αναπροσαρμογής, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας Γιώργος Λεχουρίτης.

Η συζήτηση της αγωγής προσδιορίστηκε για την 1η Ιουνίου.

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλογικές αγωγές κατά άλλων έξι παρόχων ενέργειας, είπε.

Το ΙΝΚΑ θεωρεί ότι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι παράνομη, καταχρηστική και δεν υπάρχει σε νόμο, είπε. Εμείς λέμε στους καταναλωτές, κάνετε ρύθμιση της οφειλής με τις εταιρίες για να πληρώσετε τα ποσά σε δόσεις.

Τα δικαστήρια είναι αρμόδια για να αποφασίσουν εάν η Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι νόμιμη με τον τρόπο που επιβλήθηκε, ή παράνομη. Εάν είναι παράνομη, ζητάμε να επιστραφούν τα χρήματα πίσω, είπε.

Το ΙΝΚΑ έκανε συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ που έχει το 60% των καταναλωτών. Στην συλλογική αγωγή, συμμετέχουν πολλοί και παίρνουμε λίγα χρήματα από όλους, διευκρίνισε.

Είναι πάνω από 1600 οι έτοιμοι φάκελοι που συμμετέχουν ήδη στην συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ.

Ζητάμε ασφαλιστικά μέτρα για να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν, είπε.

Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής, μπορεί να είχε νομοθετηθεί νωρίτερα ως Οριακή Τιμή Συστήματος, αλλά εφαρμόστηκε από τον Αύγουστο του 2021, όταν η Ελλάδα θέσπισε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, είπε.

Όποιος καταναλωτής θέλει να συμμετέχει στην συλλογική αγωγή κατά τα των εταιριών να επικοινωνήσει μαζί μας, είπε ο κ. Λεχουρίτης, μπορεί να το κάνει είτε ηλεκτρονικά μέσα από τους συνδέσμους:

https://syllogiki-inka.gr/ και www.inka.gr/ είτε στα τηλέφωνα: 210 363 2443, 211 0135 199, 211 0135 200.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ