Σε ισχύ το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος

Σε ισχύ το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος

Το μειωμένο τιμολόγιο για το διάστημα 1η Μαΐου- 31 Οκτωβρίου θα ισχύει για συνεχές ωράριο, από 23:00 έως 07:00.

 

Σήμερα τελειώνει η χειμερινή περίοδος του νυχτερινού ρεύματος, του οποίου το κόστος είναι κατά 30% περίπου μειωμένο σε σχέση με το κανονικό. Όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, το μειωμένο τιμολόγιο για το διάστημα 1η Μαΐου- 31 Οκτωβρίου θα ισχύει για συνεχές ωράριο, από 23:00 έως 07:00.

Μέχρι και το Σάββατο, όσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα, μπορούν να το αξιοποιούν από τις 2:00 τα ξημερώματα έως τις 8:00 το πρωί και από τις 15:00 έως τις 17:00. Επίσης, η μεσημεριανή δυνατότητα αίρεται και στη θέση της μπαίνουν 2 ώρες το βράδυ, με τη νυχτερινή χρέωση να είναι συνεχόμενη από τις 23:00 έως και τις 7:00 το πρωί.

Πώς μπορώ να μάθω το νυχτερινό ωράριο που ισχύει για το ακίνητό μου;

Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν έχετε το τμηματικό ή το συνεχές ωράριο, ελέγχοντας τον μετρητή της παροχής σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να παρατηρήσετε εάν από τις ώρες 15:00 έως 17:00 (από 1η Νοεμβρίου έως την 30η Απριλίου) ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ (Μειωμένο τιμολόγιο) ή στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Κ (Κανονικό τιμολόγιο), οπότε θα διαπιστώσετε πιο ωράριο του μειωμένου τιμολογίου έχετε.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με το αν έχετε ενταχθεί στο συνεχές ή στο τμηματικό ωράριο, μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, στο οποίο ανήκει το ακίνητο.

Είμαι νέος χρήστης (ενοικιαστής/ιδιοκτήτης) ακινήτου. Πώς μπορώ να μάθω αν έχω νυχτερινό ρεύμα και ποιο είναι το ωράριο;

Α) Ελέγχοντας το λογαριασμό που λαμβάνετε:

Στην πίσω όψη του Εκκαθαριστικού λογαριασμού:στην ενότητα «Αναλυτικά οι χρεώσεις» εμφανίζεται αναλυτικά «πάγια χρέωση νύχτας» και ακριβώς από κάτω η χρέωση των κιλοβατωρών (kWh) που έχουν καταναλωθεί τις ώρες του νυχτερινού. Στον πίνακα με τις Ενδείξεις Μετρητή εμφανίζονται αναλυτικά οι ενδείξεις του μετρητή, όπου εμφανίζεται ο ΚΩΔΙΚΟΣ 12 που αφορά στην κατανάλωση νύχτας.

Β) Ελέγχοντας τον μετρητή της παροχής σας:

Μπορείτε να δείτε εάν διαθέτετε μετρητή διπλής εγγραφής, δηλαδή αν υπάρχουν δυο Κοντέρ στον μετρητή σας. Το ένα φέρει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ. Στη συνέχεια να παρατηρήσετε εάν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ.

Γ) Ελέγχοντας τον πίνακα εγκατάστασης της οικίας:

Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης της οικίας, η οποία συνδέεται με τον αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης.

Μπορώ να αλλάξω το ωράριο του νυχτερινού;

Από Συνεχές σε Τμηματικό

Αν έχετε το Συνεχές ωράριο του Νυχτερινού μπορείτε αν θέλετε να το αλλάξετε σε Τμηματικό, αλλά δεν μπορείτε να επανέλθετε στο Συνεχές αν αλλάξετε γνώμη. Η δυνατότητα αυτή ισχύει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Για την αλλαγή αυτή απαιτείται να υποβληθεί σχετική αίτηση αλλαγής ωραρίου για το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα και τα στοιχεία του ΑΦΜ) στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Από Τμηματικό σε Συνεχές

Δεν είναι δυνατή αυτή η αλλαγή, καθώς το νυχτερινό με συνεχές ωράριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (23.00 έως 07.00) δεν χορηγείται πλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ