Σε ισχύ η τηλεφωνική ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ: Τα βήματα

Σε ισχύ η τηλεφωνική ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ: Τα βήματα

Το νέο σύστημα διακανονισμού προβλέπει χαμηλότερη προκαταβολή σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν έως σήμερα.

Από σήμερα σε ισχύ η ρύθμιση μέσω τηλεφώνου στη ΔΕΗ μετά και την ανακοίνωση του νέου προγράμματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών που ανακοινώθηκε από την εταιρεία στις αρχές Οκτωβρίου.

Από σήμερα Τρίτη η ΔΕΗ ενεργοποιεί τη σχετική υπηρεσία με το τηλεφωνικό κέντρο 11770 μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την υπαγωγή των οφειλετών σε διακανονισμό.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όσοι επιλέγουν την τηλεφωνική αίτηση θα πρέπει να γνωστοποιούν τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας, το ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής τους και ακολούθως θα ενεργοποιούν τη ρύθμιση, πληρώνοντας ηλεκτρονικά την προκαταβολή.

Στη συνέχεια ανάλογα με το ύψος της οφειλής θα διακανονίζουν το χρέος τους με τον αντίστοιχο αριθμό των δόσεων.

Το νέο σύστημα διακανονισμού προβλέπει χαμηλότερη προκαταβολή σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν έως σήμερα. Αυτές δεν υπερβαίνουν το 20% ή εναλλακτικά το 30% (αν επιλεγούν περισσότερες δόσεις) έναντι 40-50% που ίσχυε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για χρέη έως 500 ευρώ η προκαταβολή είναι στο 10% της οφειλής και ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων φτάνει τις πέντε.

Για οφειλές από 500 έως 1.000 ευρώ η προκαταβολή είναι πάλι στο 10% και οι μηνιαίες δόσεις ανέρχονται στις οκτώ.

Από 1.000 έως 2.000 ευρώ οφειλές η προκαταβολή ανεβαίνει στο 15% και οι μηνιαίες δόσεις τις 12.

Όσοι χρωστούν απλήρωτους λογαριασμούς 2.000 έως 3.000 ευρώ το ποσοστό της προκαταβολής είναι στο 20% και οι δόσεις στις 18.

Για χρέη άνω των 3.000 ευρώ υπάρχει η δυνατότητα της προκαταβολής του 20% με 18 δόσεις και του 30% με 24 μηνιαίες δόσεις.