Ποιοι θα δουν το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ποιοι θα δουν το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
  Μετά σχετική νομοθετική ρύθμιση, θα καταβληθεί μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους το ανταποδοτικό τέλος για τη χρονική περίοδο από τον Ιούνιο του 2010 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Πρόκειται για περισσότερα από 18 εκατ. ευρώ τα οποία θα αποδοθούν μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Από την επιστροφή του τέλους στους λογαριασμούς θα ωφεληθούν 50.000 κάτοικοι 272 ορεινών χωριών της χώρας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση των ποσών από σταθμούς Α.Π.Ε. που βρίσκονται σε μία ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες, για τα έτη 2010-2014, «Επιμερισμός ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ».

Με τη διευθέτηση των, από το 2010 ακόμη, ανοιχτών θεμάτων, ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών.

Στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να εξαντλεί τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν, προκειμένου να επιτυγχάνει την κοινωνική «υπεραπόδοση» των μέτρων που λαμβάνει.

Τα επιμερίσαντα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και - στην περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών - από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, τα οποία ανέρχονται συνολικά στα 18.310.331,08 ευρώ, πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργών οι σταθμοί Α.Π.Ε. και θα αναρτηθούν σε Πίνακα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η απόφαση προβλέπει διορία ενός μηνός για την υποβολή τυχόν ενστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ