Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το δωρεάν νερό - Ποιους αφορά

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το δωρεάν νερό - Ποιους αφορά
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η υπηρεσία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης για το έκτακτο Κοινωικό Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ ώστε να τους χορηγηθεί δωρεάν ποσότητες νερού ανα μήνα. 

Υπολογίζεται ότι περίπου 58.000 οικογένειες θα ωφεληθούν απο την χορήγηση δωρεάν νερού. Συγκεκριμένα η εταιρία έκανε γνωστό ότι 115.000 μεμονωμένα άτομα δικαιούχοι σε οποιοδήποτε πρόγραμμα για την αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης (Επίδομα ενοικίου, Κάρτα Αλληλεγγύης, Δωρεάν Ρεύμα) ενώ οι αιτήσεις θα γίνουν απο την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ.

Το πρόγραμμα θα ωφελήσει περίπου 115.000 άτομα. Όπως διευκρινίστηκε, δικαιούχοι της παροχής είναι, εκτός από τους πολίτες που πήραν έγκριση για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά δεν ωφελήθηκαν, λόγω προτεραιότητας και αφού τα κονδύλια ήταν περιορισμένα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, προβλέπεται η δωρεάν παροχή συνολικά 6 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο σε κάθε οικογένεια με δύο μέλη για ένα χρόνο.

Έτσι, οι τετραμελείς οικογένειες θα λαμβάνουν συνολικά 12 κυβικά μέτρα νερό το τρίμηνο.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε ο Κ. Παπαδόπουλος, καλύπτονται όλες οι βασικές καταναλώσεις (πόση, μαγείρεμα, προσωπική καθαριότητα), δηλαδή το κόστος της πρώτης κλίμακας του τιμολογίου της EΥΔΑΠ.

Το κόστος του προγράμματος για την εταιρεία ετησίως ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ακόμα και άτομα τα οποία φιλοξενούνται από οικογένειες.

Σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται η ανάλογη έκπτωση στο τιμολόγιο της οικογένειας.

Παράλληλα με τη δυνατότητα για δωρεάν νερό θα δοθεί η δυνατότητα για ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας ύδρευσης, ένας στους τρεις καταναλωτές είναι οφειλέτης. Δηλαδή οι οφειλέτες φτάνουν περίπου τις 700.000 και χρωστούν συνολικά 100-120 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς τις προσαυξήσεις που επίσης ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ. Οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΔΑΠ (http://www.eydap.gr/).

Οι δικαιούχοι που χρειάζονται νέα παροχή θα πρέπει να απευθύνονται στα περιφερειακά καταστήματα της εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ