Όχι άμεσα η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ

Όχι άμεσα η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ
Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, δεν θα γίνει άμεσα, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι απαιτείται χρόνος για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εκδίδονται εισιτήρια, που αναγράφουν συγκεκριμένη τιμή, επομένως μπορεί να λέμε ότι αυτά από Δευτέρα θα ξεκινήσουν, αλλά αυτά δεν γίνονται με μαγικό ραβδί. Αν αποφασιστεί άμεσα να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στις αστικές συγκοινωνίες, θέλουμε αρκετούς μήνες για να ολοκληρώσουμε αυτές τις διαδικασίες» είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ. Σημείωσε δε πως μελετάται καινούργια τιμολογιακή πολιτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από το φθινόπωρο.

Για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων ο κ. Σπίρτζης είπε ότι είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί. «Δίνουμε δωρεάν πρόσβαση σε ομάδες των συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη, να μεταφέρονται δωρεάν. Επομένως όλοι μας πρέπει να δείξουμε ένα άλλο πνεύμα γύρω από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ