Οι Έλληνες αντί να ρισκάρουν τις οικονομίες τους...αγοράζουν κοσμήματα, τηλεοράσεις και αυτοκίνητα!

Οι Έλληνες αντί να ρισκάρουν τις οικονομίες τους...αγοράζουν κοσμήματα, τηλεοράσεις και αυτοκίνητα!
Πολλοί Έλληνες πολίτες φοβούμενοι ότι οι οικονομίες τους θα κάνουν «φτερά» λόγω της οικονομικής κρίσης και της πιθανότητας αλλαγής νομίσματος ή ενός κουρέματος καταθέσεων, σπεύδουν να αγοράσουν αντικείμενα μεγάλης αξίας όπως κοσμήματα, συσκευές και αμάξια τα οποία μπορεί να κρατήσουν καλύτερα την αξία τους σε βάθος χρόνου.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στη Ρωσία προς το τέλος του 2014 όταν έπεσε κατακόρυφα το ρούβλι. Οι Ρώσοι πολίτες επισκέπτονταν αντιπροσωπείες ακριβών αυτοκινήτων πριν γίνει η ανατίμηση λόγω της ισοτιμίας.

Οι αναφορές δείχνουν πως συσκευές, αυτοκίνητα και κοσμήματα βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο πρώτο εξάμηνο του 2015 επέδειξαν άνοδο της τάξεως του 15% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι μεγάλες τηλεοράσεις βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση, με πολλές πωλήσεις στην αλυσίδα Κωτσόβολος, η οποία ανήκει στη "Λονδρέζικη" Dixons Carphone. H εταιρία ανέφερε αύξηση εσόδων αυτή την εβδομάδα, γυρνώντας σε κερδοφορία.

Οι Έλληνες, βέβαια, όπως αναφέρει το QZ, έχουν όριο στο πόσα μπορούν να αγοράσουν. Μερικές εταιρίες ή πωλητές αναφέρουν, επίσης πως θέλουν να κρατήσουν λίγο stock, ενώ η Dixons ανέφερε πως η αύξηση πωλήσεων δεν θα κρατήσει και πολύ οπότε έχει πλάνα "για κάθε περίπτωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ