Επικίνδυνο αλλαντικό ανακαλεί ο ΕΦΕΤ - Δείτε ποια εταιρία το παρασκευάζει

Επικίνδυνο αλλαντικό ανακαλεί ο ΕΦΕΤ - Δείτε ποια εταιρία το παρασκευάζει
Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΦΕΤ καθώς όπως διαπίστωσε ύστερα από μια σειρά δειγματοληπτικών ελέγχων, κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά επικίνδυνο αλλαντικό με... σαλμονέλα! 

Όπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση, οΕ.Φ.Ε.Τ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τηδιενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικώνκριτηρίων ασφάλειας τροφίμων", μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε αλλαντικά και σεσυνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διαπίστωσε τηνύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία "λουκάνικο χωριάτικο Si νωπό",βάρους 0,310Kg, με αριθμό παρτίδας 201505180021, ημ. παραγωγής 18-05-2015,ημ. λήξης 27-06-2015, το οποίο παράγεται από την εταιρεία "Γκασνάκης Γ. Αντώνιος", πουεδρεύει στo Καμποχώρι Ημαθίας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου του εν λόγωπροϊόντος από την εταιρία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία του προϊόντος ΕΔΩ