Ηλεκτρικό Ρεύμα: Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια του Νοεμβρίου - Αυξηση 10% ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια του Νοεμβρίου - Αυξηση 10% ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Οι καταναλωτές θα δουν από Νοέμβρη αυξήσεις περίπου 10% στην τιμή της κιλοβατώρας, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει τέλος στις επιδοτήσεις

Ένα νέο πακέτο αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος, τίθεται σε εφαρμογή από τον Νοέμβριο, καθώς οι τιμoκατάλογοι που ανακοίνωσαν οι πάροχοι, είναι αυξημένοι κατά 10%. Οι αυξήσεις έρχονται μέσω της αναπροσαρμογής προς τα πάνω από την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η χρέωση θα είναι 17 λεπτά/KWh για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες και 18,2 λεπτά για πάνω από αυτό το όριο, ενώ η χρέωση στο νυχτερινό τιμολόγιο (για όσους διαθέτουν) είναι 12,9 λεπτά/KWh.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Οκτώβριο η χρέωση ήταν 15,5 λεπτά/KWh για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 λεπτά για πάνω από αυτό το όριο, ενώ η χρέωση στο νυχτερινό τιμολόγιο (για όσους διαθέτουν) ήταν 11,4 λεπτά/KWh.

H τελική τιμή κιλοβατώρας θα προκύψει μετά την κρατική επιδότηση ρεύματος που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται, πως ο Δεκέμβριος θα είναι ο τελευταίος μήνας των επιδοτήσεων των οικιακών τιμολογίων ρεύματος, ενώ από τον Ιανουάριο επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ