Market Pass: Σήμερα ξεκινά η πληρωμή στους δικαιούχους - Πού μπορεί να εξαργυρωθεί η ψηφιακή κάρτα

Market Pass: Σήμερα ξεκινά η πληρωμή στους δικαιούχους - Πού μπορεί να εξαργυρωθεί η ψηφιακή κάρτα

Το τελευταίο market pass αφορά στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να πληρωθεί το τελευταίο market pass, το οποίο αφορά στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης (market pass) για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα γίνουν:

-Έως 29 Σεπτεμβρίου 2023 (σήμερα) για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 και για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.

-Έως 5 Νοεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και έως 31 Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου.

Υπογραμμίζεται ότι για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης.

Πού μπορεί να εξαργυρωθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα Market Pass δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, όπως Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ, Κρεοπωλεία, Καταστήματα ζαχαροπλαστικής, Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, Αρτοποιεία, Διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Τονίζεται ότι η παράταση θα ισχύσει αποκλειστικά για τις πληγείσες περιοχές του Έβρου και της Θεσσαλίας, με αύξηση μάλιστα στα 44 ευρώ.

Τα κριτήρια

Για να είναι κανείς δικαιούχος του market pass, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανωτέρω όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι (6) εξαρτώμενα τέκνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ