Προειδοποίηση Σκρέκα: Όποιος προσπαθήσει να αισχροκερδήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά

Προειδοποίηση Σκρέκα: Όποιος προσπαθήσει να αισχροκερδήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά

Ο κ. Σκρέκας αναγνώρισε ότι «η ακρίβεια επιβαρύνει τα νοικοκυριά και τους Έλληνες καταναλωτές»

«Όποιος προσπαθήσει να αισχροκερδήσει ή να βγάλει έστω και ένα λεπτό παραπάνω από ό,τι έβγαζε το διάστημα πριν την πληθωριστική κρίση, θα το πληρώσει πολύ ακριβά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξή του σήμερα στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε: «Επιβάλλαμε χθες πρόστιμα 940.000 ευρώ σε 5 αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις, ενώ πριν λίγες εβδομάδες επιπλέον 1.400.000 ευρώ» και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε το σύνολο των κωδικών που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών» για τα σχολικά είδη. Εντός του 2023, έχουμε διενεργήσει πάνω από 9.000 ελέγχους, έχουμε διαπιστώσει 1.300 παραβάσεις και έχουμε επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ»

Ο κ. Σκρέκας αναγνώρισε ότι «η ακρίβεια επιβαρύνει τα νοικοκυριά και τους Έλληνες καταναλωτές» και ιεράρχησε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης «να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια απέναντι στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και αυτούς που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή».

«Εργαζόμαστε – είπε – πάνω σε τρείς άξονες: αυστηρούς ελέγχους στην αγορά, ενίσχυση του ανταγωνισμού μέσα από το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και το «Καλάθι των Μαθητών» και, τρίτον, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, με αυξήσεις μισθών, μείωση της φορολογίας και μέτρα όπως το market pass, μέσω του οποίου καλύπτουμε σε 1.000.000 νοικοκυριά σχεδόν το 100% της αύξησης των τιμών στα τρόφιμα. Συνεχίζουμε τη μάχη κατά της ακρίβειας», διαβεβαίωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ