Τι λέει το πόρισμα Βουρλιώτη για τον έλεγχο των στοιχείων του Ν. Κοκλώνη

Τι λέει το πόρισμα Βουρλιώτη για τον έλεγχο των στοιχείων του Ν. Κοκλώνη

Mε γνωμοδότηση  80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη

Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, Νίκου Κοκλώνη, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων ευρώ περίπου.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα» απαντά, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο Νίκος Κοκλώνης.

Ο. Κοκλώνης καταφέρεται κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας που τον κατονομάζει, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει να ελέγχεται από κάποια Αρχή. Σημειώνει επιπλέον ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους, όποτε χρειαστεί.

«Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» τονίζει ακόμη. «Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» τονίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ