Ανδρουλάκης: Να χρηματοδοτηθούν μέτρα στήριξης από τη φορολόγηση υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας

Ανδρουλάκης: Να χρηματοδοτηθούν μέτρα στήριξης από τη φορολόγηση υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας

Ν. Ανδρουλάκης: Να χρηματοδοτηθούν μέτρα στήριξης από τη φορολόγηση των υπερκερδών

Μέτρα-ασπίδα για την κοινωνία με χρηματοδότηση από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα εργοστάσιο κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων στο 70οχλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την ακρίβεια, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως ο ελληνικός λαός όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης ζουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τις ανατιμήσεις. «Άλλα ευρωπαϊκά κράτη όμως, έχουνε ήδη πάρει μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την έξαρση των ανισοτήτων, το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης στην τιμή της ενέργειας και βέβαια την αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων που πλήττουν τους πιο ευάλωτους Έλληνες» πρόσθεσε. Όπως είπε, η κυβέρνηση, πρέπει άμεσα να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. «Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ είναι τα χρήματα που έχει πάρει από τον μη προϋπολογισμένο ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων. Αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν στην αγορά» συνέχισε.

Παράλληλα, όπως ανέφερε πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών παραγωγής ενέργειας και αυτά τα χρήματα, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το 2022 θα φτάσουν πανευρωπαϊκά τα 200 δισεκατομμύρια, να ξαναπέσουν στην αγορά ως μια ασπίδα για τους πιο ευάλωτους Έλληνες.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα, όπως είναι η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και βέβαια, μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ την οποία εμείς έχουμε προϋπολογίσει στα 600 με 650 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 350.000 μικροσυνταξιούχους» συνέχισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτηθείς για τις εικόνες στην Μπούτσα ο κ. Ανδρουλάκης καταδίκασε απερίφραστα τις θηριωδίες έναντι των αμάχων στην Ουκρανία. Όπως είπε, πρέπει άμεσα όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της συγκλονιστικής σφαγής να οδηγηθούν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ