Ερχονται εισπρακτικές να μαζέψουν τα χρέη προς το δημόσιο

Ερχονται εισπρακτικές να μαζέψουν τα χρέη προς το δημόσιο
  Ιδιώτες εισπράκτορες βάζει στο παιχνίδι είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στη βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος .

Τα συγκεκριμένα χρέη, που ξεπερνούν τα 42 δις ευρώ, αλλά και η εμπλοκή στην είσπραξης τους ιδιώτες, αναδεικνύουν την σοβαρή αδυναμία του εισπρακτικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Στις απαιτήσεις μιας χώρας η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία ή την έξοδο της από το ευρώ

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα ενώ «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών».

«Χρειαζόμαστε και έναν παράπλευρο μηχανισμό, χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρούς μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες και φυσικά μηχανισμούς όπως είναι η ΔΕΗ που λειτουργεί με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα» είπε ο κ. Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ