Και ο καφές στο 13% (αν τον πιεις στο σπίτι σου)

Και αύξηση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού (για τους συνεπείς) και έκπτωση φόρου για εφάπαξ πληρωμή και στο βάθος… επαναφορά του ΕΚΑΣ

Και ο καφές στο 13% (αν τον πιεις στο σπίτι σου)

Κατά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το αφεντικό δεν έχει τρελαθεί και προχωρεί σε παροχές λελογισμένα και μετρημένα. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ανακοίνωσε ότι προχωρά σήμερα στην κατάθεση νομοτεχνική βελτίωση ώστε να επιβληθεί ΦΠΑ 13% και στον καφέ αλλά και στην κατάθεση νέας τροπολογίας για την βελτίωση του ακατάσχετου ορίου με κριτήριο τη συνέπεια στην πληρωμή των φόρων.

 

Τα θετικά μέτρα συνεχίζονται λοιπόν. Τη σκυτάλη παρέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος μίλησε το πρωί στον Ant1. Προανήγγειλε την κατάθεση δύο νομοθετικές τροποποιήσεις σήμερα στη Βουλή. Με την πρώτη θα μεταφέρεται και ο καφές στον ΦΠΑ 13% -έλειπε από τη χθεσινή τροπολογία- αλλά μόνο για το προϊόν που αγοράζεται στο ράφι και όχι για το σερβιριζόμενο καφέ. Με την δεύτερη τροπολογία, θα προβλέπεται η αύξηση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για όσους τηρούν με συνέπεια τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ουσιαστικά, θα γίνεται χρήση μιας «κλίμακας συνέπειας» κάτι που σημαίνει ότι για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται η αποπληρωμή των υποχρεώσεων, τόσο θα μεγαλώνει και το ακατάσχετο τμήμα του λογαριασμού.

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγγειλε και την επαναφορά της έκπτωσης φόρου για όσους πληρώνουν εφάπαξ τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (χωρίς όμως να αναφέρει ποιο θα είναι το ποσοστό της έκπτωσης). Όσον αφορά στο αφορολόγητο, υποστήριξε ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση θα στείλει το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην Κομισιόν, στο πλαίσιο των διαδικασιών του ευρωπαϊκού εξαμήνου και σε αυτό θα αποτυπώνεται το σχέδιο με όλα τα μέτρα που προγραμματίζει η κυβέρνηση για το 2020 μεταξύ των οποίων και η διατήρηση του αφορολογήτου στα σημερινά επίπεδα.

Ο κ. Τσακαλώτος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μέχρι και για την επιστροφή του ΕΚΑΣ. Υποστήριξε ότι το υπουργείο Εργασίας κάνει τον σχετικό σχεδιασμό για να επανέλθει το επίδομα με μια περισσότερο στοχευμένη μορφή όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ