Αλλάζουν όλα στη φορολογία εισοδήματος – Τι προανήγγειλαν Χουλιαράκης Τσακαλώτος

Αλλάζουν όλα στη φορολογία εισοδήματος – Τι προανήγγειλαν Χουλιαράκης Τσακαλώτος
Για εκ βάθρων αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος προετοιμάζεται το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όπως ανέφεραν πριν από λίγο ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Μιλώντας πριν από λίγο στους δημοσιογράφους, ο Γιώργος Χουλιαράκης υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο μείωσης των ανισοτήτων και καλύτερης κατανομής του δημοσιομικού βάρους μέσα από την αλλαγή στη φορολογία εισοδήματος.

Ουσιαστικά άνοιξε θέμα αλλαγής των φορολογικών συντελεστών οι οποίοι με βάση το ισχύον καθεστώς διαφοροποιούνται με βάση την πηγή του εισοδήματος ενώ προανήγγειλε και επανεξέταση των εξαιρέσεων από τη φορολογία. «Έχουμε ήδη ζητήσει τεχνική βοήθεια για την επανεξέταση των φόρων» σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του ως υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να παραμείνουμε εντός του χρονοδιαγραμμάτος του μνημονίου ενώ υποστήριξε ότι έχει ήδη προετοιμαστεί η υπουργική απόφαση που επιφέρει χαλάρωση των capital controls κυρίως για τις επιχειρήσεις.