Υπ Εργασίας: Το μέτρο υποθήκευσης ακίνητης περιουσίας αφορά μόνον κακόβουλους μεγαλοοφειλέτες

Υπ Εργασίας: Το μέτρο υποθήκευσης ακίνητης περιουσίας αφορά μόνον κακόβουλους μεγαλοοφειλέτες
Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υποθήκευση ακίνητης περιουσίας όσων έχουν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία δίνει με ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα στην αναοίνωσή του διευκρινίζονται τα εξής:

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, είναι ψευδή και ανυπόστατα, προσπαθούν να δημιουργήσουν αδικαιολόγητο φόβο και ανασφάλεια σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλών για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η προτεινόμενη διάταξη, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και δεν έχει εισαχθεί καν για ψήφιση στη Βουλή, δεν αφορά τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αφορά μόνο τους συστηματικούς και κακόβουλους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και τους συστηματικούς μεγαλομπαταχτσήδες με οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι αξιοποιούν τις όποιες ρυθμίσεις οφειλών για να συνεχίζουν τις επιβλαβείς για τα ασφαλιστικά ταμεία και το λαό αθέμιτες πρακτικές τους.

Οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες βρίσκονταν μονίμως στο απυρόβλητο, λειτουργούσαν πάντα εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, ενώ αυτό γινόταν με τις ευλογίες των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Παρά τα υπονομευτικά δημοσιεύματα, η ρύθμιση συνεχίζει να προσελκύει χιλιάδες οφειλέτες, δίνοντας «ανάσα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους αυτοαπασχολούμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη έχουν ρυθμίσει οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 4,5 δισ. ευρώ περισσότεροι από 215.000 πολίτες και επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εισπράξει ως πρώτη δόση περίπου 170 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ