Ο «χάρτης» του νέου ΦΠΑ – Τι ακριβαίνει και πόσο – Όλα τα σενάρια (πίνακας)

Ο «χάρτης» του νέου ΦΠΑ – Τι ακριβαίνει και πόσο – Όλα τα σενάρια (πίνακας)
Πόσα θα πληρώνουμε στις καθημερινές μας συναλλαγές αν υπερισχύσει η πρόταση των δανειστών και πόσα αν ο νέος ΦΠΑ αποκτήσει περισσότερο «ελληνικό άρωμα»;


Από χθες τα μεσάνυχτα που άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια οι απαιτήσεις των δανειστών, τα πρόσωπα εκατομμυρίων καταναλωτών στην Ελλάδα έχουν παγώσει καθώς βλέπουν την 4η αύξηση του ΦΠΑ μέσα σε μια πενταετία να έρχεται κατά πάνω τους.

Μάλιστα, έτσι, όπως περιγράφεται το σχέδιο των δανειστών, οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες και αγγίζουν όλα τα στρώματα από τους πιο φτωχούς μέχρι τους πιο πλούσιους.

Το fpress.gr συνέταξε και δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα ο οποίος αποτυπώνει το τι θα γίνει ακριβώς σε καθένα από τα 33 βασικά προϊόντα και υπηρεσίες που ενδιαφέρουν το μέσο νοικοκυριό. Στην καλύτερη περίπτωση, όπως φαίνεται από τον πίνακα, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Υπάρχει όμως και το χειρότερο καθώς σε αρκετά ήδη οι ανατιμήσεις μπορεί να ξεπεράσουν τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Από τη στιγμή μάλιστα που προωθείται και η κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά, η κατάσταση, θα γίνει ακόμη πιο δραματική.

Οι συγκριτικοί πίνακες για περισσότερα από τριάντα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες αποκαλύπτουν το τι μας περιμένει. Το ένα σχέδιο κακό αλλά το άλλο είναι..χειρότερο. Δείτε τα στον αναλυτικό πίνακα που δημοσιεύεται ΕΔΩ