Έρχονται τα ραβασάκια για το χαράτσι της ΔΕΗ

Έρχονται τα ραβασάκια για το χαράτσι της ΔΕΗ
Ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, ραβασάκια από την εφορία για το απλήρωτο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013.

Οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει το fpress.grαναμένεται να επιβεβαιωθούν σήμερα, ή το αργότερο τη Δευτέρα. Έτσι, οι ιδιοκτήτες θα βρουν ηλεκτρονική ειδοποίηση στον υπολογιστή τους και θα πρέπει έως το τέλος Απριλίου ή να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν.

Πρόκειται για ένα συνολικό ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βεβαιώσει τις οφειλές από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).Πρόκειται για το λεγόμενο «χαράτσι της ΔΕΗ» του 2013, το οποίο έμεινε απλήρωτο από τους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές που έχουν κρατήσει το ρολόι στο όνομα του ιδιοκτήτη. Ο φόρος εκείνος είχε εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.Το «χαράτσι» είχε μετονομαστεί το 2013 σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).

Η ΔΕΗ έχει στείλει τον κατάλογο με τα οφειλόμενα στο υπουργείο Οικονομικών και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ.Το ποσό θα βεβαιωθεί χωρίς προσαυξήσεις.Οι ιδιοκτήτες μπορούν να εντάξουν το χρέος στη ρύθμιση των 100 δόσεων.