Έκτακτο: Ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία για τις δηλώσεις

Έκτακτο: Ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία για τις δηλώσεις
Νέα ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών βλέποντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για να ανταποκριθούν όλοι εγκαίρως.

Θέμα ωρών ήταν να ανακοινωθεί παράταση για την προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων καθώς το υπουργείο είχε λιγότερες από τέσσερα εκατομμύρια δηλώσεις στο σακούλι του. Δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Ως νέα ημερομηνία, ορίζεται η 14η Ιουλίου ενώ στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών δεν διευκρινίζεται μέχρι πότε να μπορεί να γίνει η πληρωμή του φόρου. Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

To Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα:


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ