Ξεφεύγουν τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο

Ξεφεύγουν τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο
Περισσότερα από 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο στο πρώτο τετράμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μόνο τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2014 οι οφειλές των πολιτών που δεν πληρώθηκαν έφτασαν 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ανέρχεται πλέον στα 66 δισ. ευρώ.


Το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο πωθυπουργός σταδιακή μείωση στο 15% για τις επιχειρήσεις, στο 12% για τον ΦΠΑ και στο 33% ο ανώτατος συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τις επόμενες εβδομάδες. Οι τελικές αποφάσεις, όμως, δεν φαίνεται να μπορούν να ληφθούν με ασφάλεια νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο όταν θα έχουν ξεκαθαρίσει το δημοσιονομικό τοπίο και τα περιθώρια του προϋπολογισμού.

«Πρέπει να δώσουμε ανάσα στους φορολογούμενους τώρα», δήλωνε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι στο τέλος Απριλίου 3.344.246 φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία. Στο τέλος Απριλίου έφτασαν τα 4,323 δισ. ευρώ.

Σκεφτείτε τι εχει να γίνει όταν έρθει η ώρα για την πληρωμή των νεων εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, φόρο ακινήτων που είναι καθ' οδόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ