Κ. Χατζηδάκης: Αποσύρθηκε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΛΟΕΝ στο ΝΑΤ

Κ. Χατζηδάκης: Αποσύρθηκε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΛΟΕΝ στο ΝΑΤ

Η ρύθμιση προέβλεπε την απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ΝΑΤ για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων στους Έλληνες ναυτικούς


Στην απόσυρση της τροπολογίας για την ένταξη στο ΝΑΤ, του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ), προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου, να συζητήσει το ζήτημα με τους αρμόδιους εκπροσώπους φορέων.

Η ρύθμιση προέβλεπε την απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ΝΑΤ για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων στους Έλληνες ναυτικούς. Στην αιτιολογική έκθεση αναφερόταν ότι, η ένταξη του ΕΛΟΕΝ στο ΝΑΤ κρίθηκε σκόπιμη και λειτουργικά επιβεβλημένη, καθώς τα ποσά συνεισπράττονται μέσω των ναυτολογίων από το ΝΑΤ και αποδίδονται στη συνέχεια στον Ε.Λ.Ο.Ε.Ν..

Παράλληλα ξεκαθαριζόταν ρητά, ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λήψης του οικογενειακού επιδόματος και τους δικαιούχους αυτού, που παραμένουν αμετάβλητοι.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε συγκαλέσει για αύριο έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, με θέμα την λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αφορμή τη σχετική τροπολογία. «Η κατάθεση μιας τέτοιας τροπολογίας με την οποία «εν μια νυκτί» καταργείται ο ΕΛΟΕΝ ο οποίος για εμάς τους ναυτικούς είναι συνδεδεμένος με την ύπαρξή μας και την οικογένειά μας, χωρίς την παραμικρή ενημέρωσή μας, είναι πράξη απαράδεκτη και άκρως αντιναυτεργατική και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή από την πλευρά μας, όταν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι εμείς οι ίδιοι οι ναυτικοί χρηματοδοτούμε τον ΕΛΟΕΝ, με τις δικές μας εισφορές, χωρίς το κράτος να πληρώνει έστω ένα ευρώ» αναφερόταν σε ανακοίνωση του συνδικαλιστικού σωματείου των ναυτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ