Αττική Οδός: «Κλείδωσε» η μείωση στην τιμή των διοδίων - Όλες οι λεπτομέρειες

Αττική Οδός: «Κλείδωσε» η μείωση στην τιμή των διοδίων - Όλες οι λεπτομέρειες

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να ξεκινήσει η β' φάση του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ, με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τους 8 υποψήφιους διεκδικητές της σύμβασης.

Στα 2,50 ευρώ -αντί για 2,80 που είναι σήμερα- ανά διέλευση για τις κατηγορίες των οχημάτων 2, 3, και 4 (επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά εμπορικά οχήματα, αυτοκίνητα με τροχόσπιτα) «κλείδωσε» το κόμιστρο για τα διόδια της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση παραχώρησης, για την οποία τρέχει ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά από αυτό αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία για την είσοδο του διαγωνισμού στη δεύτερη της φάση, εκείνης της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους 8 υποψήφιους διεκδικητές της σύμβασης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από σήμερα ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μπήκε στη δεύτερη φάση του. Κατόπιν της τελικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,50 ευρώ ανά διέλευση, ενώ με βάση την τρέχουσα σύμβαση, που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2024, προβλέπονται διόδια 2,80 ευρώ. Η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ