ΒΕΑ: Κινδυνεύουν επιχειρήσεις με λουκέτο - Εξωφρενική η πρόταση της Κομισιόν για το πλαφόν στο αέριο

ΒΕΑ: Κινδυνεύουν επιχειρήσεις με λουκέτο - Εξωφρενική η πρόταση της Κομισιόν για το πλαφόν στο αέριο

ΒΕΑ: Κινδυνεύουν επιχειρήσεις με «λουκέτο» - Εξωφρενική η πρόταση της Κομισιόν για το πλαφόν στο αέριο

Για νέο «κύμα» λουκέτων προειδοποιεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, καθώς όπως λέει μικρομεσαίες επιχειρήσεις δε μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί πλαφόν σημαντικά χαμηλότερο, καθώς και τα 100 ευρώ είναι υπέρογκα για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων, σήμερα» αναφέρε, λέγοντας πως η σημερινή πρόταση θα οδηγήσει σε κύμα λουκέτων.

«Η πρόταση της Κομισιόν, στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στις μελλοντικές τιμές του αερίου, είναι εξωφρενική, κατά κοινή ομολογία» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθήνας, υποστηρίζοντας τη θέση του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας κ. Σκρέκα και 14 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υιοθέτηση χαμηλότερου πλαφόν

Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρει το εξής: Επιχείρηση για κατανάλωση 6.790 KWh το διάστημα 24/08/22- 26/09/22, πλήρωσε 1.545,81 ευρώ. Ενώ, πέρυσι για κατανάλωση 6.323 KWh το ίδιο διάστημα, είχε καταβάλει 502,92 ευρώ. Αύξηση 207%.

Το επιμελητήριο σημειώνει ότι, η πρόταση της Κομισιόν, είναι υψηλότερη από τις τιμές της αγοράς αυτή τη στιγμή και κάθε άλλο παρά βοηθά στην επιβίωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Ο διορθωτικός μηχανισμός, πρέπει να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα. Το πλαφόν των 275 ευρώ, ούτε τον Αύγουστο με τον τριπλασιασμό των τιμών θα μπορούσε να περιορίσει την επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Τέλος, τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει να περιοριστεί το πλαφόν περαιτέρω, χωρίς να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ