Η COCO-MAT στέκεται δίπλα στις πυρόπληκτες οικογένειες της Βόρειας Εύβοιας (pic)

Η COCO-MAT στέκεται δίπλα στις πυρόπληκτες οικογένειες της Βόρειας Εύβοιας (pic)

Δίπλα στους ανθρώπους της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2021, στέκεται η COCO-MAT.

Η ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των προϊόντων και συστημάτων ύπνου πρόσφερε στρώματα και φιλοξενία.

Συγκεκριμένα, στρώματα, κρεβατοστρώματα και λευκά είδη παραδόθηκαν από τους ανθρώπους της COCO-MAT σε πυρόπληκτους πολίτες που κατοικούσαν στις περιοχές Σκεπαστή, Ροβιές και Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα, η εταιρεία άνοιξε τις πόρτες των ξενοδοχείων της για να φιλοξενήσει τις οικογένειες που είχαν μείνει χωρίς στέγη λόγω των πυρκαγιών, για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούσαν εωσότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής των κατοικιών τους.

Ακόμη, με γνώμονα την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη που αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας της, η COCO-MAT παραχώρησε σε μελισσοκόμους πρόσβαση στο εργοστάσιό της, για να επισκευάσουν τις κυψέλες τους που κάηκαν από τις καταστροφικές φωτιές, προσφέροντάς τους παράλληλα δυνατότητα δικτύωσης μέσα από το δυναμικό των συνεργατών και των προμηθευτών της, για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Τέλος, για τις ανάγκες της διάσωσης και αξιοποίησης των δέντρων της περιοχής, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μαντουδίου, Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, η εταιρεία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ως πρώτη ύλη για ξυλουργικές κατασκευές το εσωτερικό των καμένων δένδρων, το οποίο διατηρεί τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά (ειδικό βάρος, αντοχή, πυκνότητα κλπ.).

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει θετική συμβολή και στην βιώσιμη διαχείριση και στην αναβίωση του καμένου δάσους.

Όπως υπογραμμίζει ένας εκ των ιδρυτών της COCO-MAT, ο Παύλος Ευμορφίδης ή κατά κόσμον Paul:

«Η προσφορά συμπαράστασης και ουσιαστικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται σε δεινή θέση, είναι χρέος όλων μας, συμπεριλαμβανομένων και των εταιρειών, οι οποίες είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και συχνά διαθέτουν μηχανισμούς μέσα από τους οποίους μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά. Η απερίγραπτη καταστροφή από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, που έπληξε εξίσου σκληρά τους κατοίκους και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους της COCO-MAT που προχώρησαν σε μια σειρά από ενέργειες, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ