Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Βροχή οι ακυρώσεις για το αποψινό ρεβεγιόν

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Βροχή οι ακυρώσεις για το αποψινό ρεβεγιόν

«Κραυγή» αγωνίας των επιχειρηματιών μετά από την επιβολή των νέων μέτρων για την περίοδο των γιορτών.

«Ξανά σε βαθύ lockdown με τεράστιες επιπτώσεις ο ήδη επιβαρυμένος κλάδος της εστίασης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, μεταφέροντας την «κραυγή» αγωνίας των επιχειρηματιών μετα από την επιβολή των νέων μέτρων για την περίοδο των γιορτών.

«Έχουμε βροχή ακυρώσεων για το αποψινό ρεβεγιόν, είπε, και χαρακτήρισε βλακώδη την παράταση του ωραρίου ειδικά για απόψε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καββαθάς, τόνισε ότι «Ενθαρρυντική είναι η δήλωση της κυβέρνησης για διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Περιμένουμε και τα επόμενα βήματα που θα στηρίζουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογραμμίζοντας ότι «πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να διακόψουν τη λειτουργία τους, ενώ στο σύνολο τους οι επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και θεάματος θα έχουν δραματική μείωση τζίρου».

Παράλληλα τονίζει ότι προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος του «λουκέτου», είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα στήριξης όπως:

-Να υπάρξει επιδότηση ενοικίου των επιχειρήσεων που πλήττονται για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο

-Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων, να στηριχθούν με Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού

-Να ανασταλούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές ή που θα έχουν μεγάλη μείωση τζίρου

-Για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις της εστίασης και του θεάματος να δοθεί τρίμηνη αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών υποχρεώσεων

-Και τέλος, η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση της επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που πλήττουν τα νέα μέτρα

Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο 2022, για επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε απαγόρευση μουσικής και των οποίων περιορίστηκε η λειτουργία έως τα μεσάνυχτα με εντολή δημόσιας αρχής, ένα μέτρο που εκκρεμούσε να ξεκαθαριστεί πλήρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ