H Boeing κάνει δωρεά 100.000 δολ. για τους πληγέντες σε Κρήτη και Βόρεια Εύβοια

H Boeing κάνει δωρεά 100.000 δολ. για τους πληγέντες σε Κρήτη και Βόρεια Εύβοια

Η Boeing θα δωρίσει 100 χιλ. δολάρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την υποστήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Εύβοια και το σεισμό στην Κρήτη.

Το καλοκαίρι του 2021, η χώρα υπέφερε από συνολικά 140 καταστροφικές πυρκαγιές, όπου κάηκαν περισσότερα από 125.000 εκτάρια δασικής και καλλιεργήσιμης γης (η χειρότερη αντιπυρική περίοδος από το 2007), από τα οποία περισσότερα από 50.000 έχουν καεί μόνο στη βόρεια Εύβοια.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο του 2021, το νησί της Κρήτης πλήγηκε από σεισμό 5,8 Ρίχτερ, όπου καταστράφηκαν χιλιάδες σπίτια και εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Συγκεκριμένα τα 70.000 δολάρια θα διατεθούν για τις πυρκαγιές στην περιοχή της Εύβοιας και 30.000 για την υποστήριξη της βοήθειας από τον σεισμό της Κρήτης. Στην περιοχή της Εύβοιας, η δωρεά θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, καθώς και ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη διαχείριση του μετατραυματικού στρες, την προσαρμογή στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα και την επιστροφή στην κανονικότητα. Επίσης, η Boeing θα παρέχει στήριξη άμεσης ανάγκης για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού των μαθητών της περιοχής.

Η δωρεά για τον σεισμό της Κρήτης θα διατεθεί ειδικά στο πρόγραμμα ανακούφισης από τον σεισμό για την αποκατάσταση της περιοχής και ανθρωπιστική βοήθεια.

“Είμαστε βαθιά λυπημένοι από αυτές τις καταστροφές που έπληξαν τη χώρα και ελπίζουμε ότι η δωρεά και η υποστήριξή μας θα προσφέρει τουλάχιστον μια μικρή ανακούφιση σε όλους τους πληγέντες. Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επλήγησαν από αυτές τις καταστροφές και ελπίζουμε προς ένα φωτεινότερο και ασφαλέστερο μέλλον στην στην Ελλάδα”, δήλωσε η Angela Natale, διευθύνουσα σύμβουλος της Boeing Southern Europe.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ