Στην Λουξ το 42,3% των μετοχών της Δίρφυς

Στην Λουξ το 42,3% των μετοχών της Δίρφυς

Το 42,34% των μετοχών της εταιρείας εμφιάλωσης Νερού Δίρφυς ΑΕ απέκτησε η ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, μετά και την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πλειστηριασμού, έναντι ποσού 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Δίρφυς ΑΕ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλαος Σέρρας, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το 42,34% των μετοχών της εταιρείας ανήκουν πλέον στη μεγαλύτερη, αμιγώς ελληνική, εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, τη Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ. Η εταιρεία Δίρφυς εφαρμόζει επιχειρηματικό σχέδιο που περιλαμβάνει αύξηση της παραγωγικής ικανότητας με σεβασμό στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανάπτυξη των πωλήσεων και σχεδιασμό νέων προϊόντων με έμφαση στην ποιότητα και στην καινοτομία. Θα μοιραστούμε το όραμά μας για τη Δίρφυς με τον νέο μέτοχο, προσβλέποντας σε στενή συνεργασία μαζί του. Δυναμικά εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη ΔΙΡΦΥΣ, καθώς πλέον η Λουξ αποτελεί στρατηγικό επενδυτή της».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Γιάννης Μαρλαφέκας, τόνισε πως «η πρόοδος που έχει σημειώσει η Δίρφυς ΑΕ τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη εταιρία και ότι η εξαγορά του 42,34% των μετοχών της είναι μια στοχευμένη επένδυση στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού για τη Λουξ. Παράλληλα, στο γενικότερο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μας σαν εταιρεία, ένας επιπρόσθετος λόγος της επιλογής μας να αποτελέσουμε στρατηγικό επενδυτή της Δίρφυς ήταν και η ανάπτυξη που μπορούμε να προσφέρουμε μέσω της υλοποίησης επιχειρηματικών πλάνων που θα βοηθήσουν έμμεσα και την τοπική οικονομία της πολύπαθης περιοχής της Εύβοιας, που τόσο πολύ υπέφερε από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ