ΚΥΑ για Εστίαση: Μόνο τα πλήρως εμβολιασμένα τα παιδιά άνω των 12 θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους

ΚΥΑ για Εστίαση: Μόνο τα πλήρως εμβολιασμένα τα παιδιά άνω των 12 θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους

Για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους εστίασης με self test που έχουν διαπράξει το τελευταίο 24ωρο.

Μια απόφαση που θα συζητηθεί έκρυβε η σελίδα 35 της ΚΥΑ, που καθορίζει τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα λειτουργούν οι κλειστοί χώροι εστίασης. Όπως ήταν γνωστό, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα αποτελούν αμιγείς χώρους μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό, αφορά τα παιδιά άνω των 12 ετών, τα οποία επίσης πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένα, αν θέλουν να ακολουθήσουν τους γονείς τους σε κάποια έξοδο για φαγητό.

Παράλληλα για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών θα μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους εστίασης με self test που έχουν διαπράξει το τελευταίο 24ωρο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά , μέχρι της περασμένη Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 48.000 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, 88.000 παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και 405.000 ηλικίας 18-24 ετών διαμορφώνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού στο 13%, 25% και 50% αντίστοιχα»,

Επίσης, είναι πολλοί οι γονείς που είναι ιδιαίτερα σκεπτικοί για το κατα πόσο πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ