Πλαστικά Θράκης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του βιομηχανικού ακινήτου της Thrace Linq

Πλαστικά Θράκης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του βιομηχανικού ακινήτου της Thrace Linq

Το συνολικό τίμημα της πώλησης  του  ιδιόκτητου βιομηχανικού ακινήτου που βρίσκεται στη Ν. Καρολίνα ανήλθε σε 14,5 εκ. δολάρια ΗΠΑ.

Η Πλαστικά Θράκης ολοκλήρωσε τη διαδικασία πώλησης του ιδιόκτητου βιομηχανικού ακινήτου της Thrace Linq Inc., θυγατρικής της εταιρείας που βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, κατόπιν της οριστικής παύσης της παραγωγικής λειτουργίας της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό τίμημα της ως άνω πώλησης ανήλθε σε 14,5 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πλαστικά Θράκης:

Η Διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «THRACE PLASTICS CO S.A.» (εφεξής καλουμένη ως «Εταιρεία»), σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 17 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, και σε συνέχεια των από 24.04.2020, 18.06.2020, 28.08.2020 και 17.06.2021 σχετικών ανακοινώσεών της, αναφορικά με τη μεταβίβαση αιτία πωλήσεως από την σε ποσοστό 100% θυγατρική της εταιρεία Thrace Linq Inc., του ιδιόκτητου βιομηχανικού ακινήτου της, το οποίο βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α., κατόπιν της οριστικής παύσης της παραγωγικής λειτουργίας της ως άνω θυγατρικής, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι μετά από την είσπραξη του συνόλου του υπολειπόμενου μέρους του τιμήματος ύψους 3.5 εκ. Δολαρίων ΗΠΑ (πλέον των οφειλόμενων τόκων και εξόδων) και τη συνακόλουθη κατάργηση των όποιων αιρέσεων συνδέονταν με την εξόφληση αυτή, ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του ακινήτου και συνακόλουθα η εν λόγω μεταβίβαση κατέστη πλέον βέβαιη και οριστική.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό τίμημα της ως άνω πώλησης ανήλθε σε 14.5 εκ. Δολάρια ΗΠΑ, το μεγαλύτερο μέρος του όποιου (ήτοι 11 εκ. Δολάρια ΗΠΑ) είχε εισπραχθεί κατά την ημερομηνία σύναψης της συμφωνίας αγοραπωλησίας του εν λόγω ακινήτου (ήτοι στις 15/06/2020).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου, ο Όμιλος αναμένεται να καταγράψει έκτακτα κέρδη για τη χρήση 2021, ύψους 7.78 εκ. Δολαρίων ΗΠΑ (ήτοι 6.6 εκ. Ευρώ περίπου).

Η οριστική πώληση του ακινήτου της 100% θυγατρικής εταιρείας Thrace Linq Inc. ολοκληρώνει με τον πλέον επωφελή για τον Όμιλο τρόπο το πλάνο ενεργειών, αναφορικά με την παύση της παραγωγικής λειτουργίας της συγκεκριμένης θυγατρικής. Παράλληλα, ο Όμιλος εξακολουθεί την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της αγοράς των γεωυφασμάτων στην Αμερική από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ευρώπη και από την Lumite Inc., κοινοπραξία του Ομίλου στις Η.Π.Α., ενδυναμώνοντας σταδιακά τη θέση του και στη συγκεκριμένη αγορά.

Πηγή: Reporter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ