Μύκονος: Έναρξη λειτουργίας για τη νέα εποχική βάση της AEGEAN

Μύκονος: Έναρξη λειτουργίας για τη νέα εποχική βάση της AEGEAN

Οι απευθείας διασυνδέσεις προορισμών της Aegean με το «νησί των ανέμων» έφτασαν τις 11.

Με την πτήση Α3559 από τη Ζυρίχη εγκαινιάστηκε σήμερα η νέα εποχική βάση της Aegean στη Μύκονο, στηρίζοντας ακόμη περισσότερο τη διασυνδεσιμότητα του εξαιρετικά δημοφιλούς νησιού με τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Ειδικότερα, από τη Μύκονο θα εξυπηρετούνται με πτήσεις της Aegean δρομολόγια σε οκτω προορισμούς (Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Νάπολη, Παρίσι, Ζυρίχη, Λάρνακα και Τελ Αβίβ) και πέντε χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Κύπρο και Ισραήλ) για τους επόμενους δύο μήνες, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται ήδη με αυξημένες συχνότητες τα δρομολόγια από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, φτάνοντας έτσι σε 11 τις απευθείας διασυνδέσεις προορισμών της Aegean με το νησί.

Μετά την Κέρκυρα, η Μύκονος είναι η δεύτερη νέα βάση της Aegean που τίθεται φέτος σε λειτουργία για απευθείας πτήσεις εξωτερικού, αξιοποιώντας και το σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων για την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων που έχει πραγματοποιηθεί. Συνολικά η εταιρεία επιχειρεί πλέον από οκτώ βάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

O Κωνσταντίνος Κουκάς, δήμαρχος Μυκόνου, που παραβρέθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού κατά την άφιξη της πρώτης πτήσης της εταιρείας στη νέα βάση δήλωσε: «Η απόφαση της Aegean να δημιουργήσει για πρώτη φορά νέα βάση στη Μύκονο, καθώς και το γεγονός ότι πλέον θα εξυπηρετούνται επιπλέον απευθείας πτήσεις σε πέντε μεγάλες χώρες του εξωτερικού πιστοποιεί κυρίως δύο γεγονότα: την απόφαση της Αegean να επενδύσει στο brand name Μύκονος, και τη δυναμική του νησιού μας ως τόπος προσέλκυσης μεγάλων τουριστικών αγορών. Αυτή η εξέλιξη, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, σηματοδοτεί τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, καθώς και τις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν από την ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, τοπικών κοινωνιών και ιδιωτικού τομέα. Εύχομαι να αποτελεί μια απαρχή για ανάλογες πρωτοβουλίες και συνεργασίες και στο μέλλον».

Από την πλευρά της, η Μαρίνα Σπυριδάκη, διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων της Aegean επισήμανε πως «η Μύκονος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του ελληνικού τουρισμού. Γι’ αυτό και πρέπει να συμβάλουμε στη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης τέτοιων προορισμών, προσθέτοντας αξία στον ιδιαίτερο χαρακτήρα και στις ανάγκες των επισκεπτών του, που έχουν ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις σε επίπεδο υπηρεσιών. Πιστεύουμε ότι η παρουσία της Aegean, και με απευθείας πτήσεις εξωτερικού στο αναβαθμισμένο περιβάλλον του αεροδρομίου, συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα εγκαινιάζοντας αυτή μας τη δραστηριότητα έχουμε διασφαλίσει για τους Miles & Bonus Gold επιβάτες μας προνομιακούς όρους πρόσβασης σε έναν στόλο 50 ολοκαίνουριων ηλεκτρικών αυτοκίνητων και scooters, σε συνεργασία με την Autohellas Hertz, επενδύοντας έτσι και σε περιβαλλοντολογικά φιλικές λύσεις μετακίνησης κατά την παραμονή τους στο νησί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ