Χάρης Θεοχάρης: Αυξάνονται οι πτήσεις από την Πολωνία στην Ελλάδα

Χάρης Θεοχάρης: Αυξάνονται οι πτήσεις από την Πολωνία στην Ελλάδα

Σημαντική συμφωνία του υπουργού Τουρισμού με τις Πολωνικές Aερογραμμές (LOT)

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Πολωνοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα - Συμφωνία του υπουργού Τουρισμού με τις pολωνικές Aερογραμμές (LOT).

Αυξάνονται οι πτήσεις από την Πολωνία προς την Ελλάδα, ύστερα από την αύξηση του ενδιαφέροντος που καταγράφεται από την πολωνική αγορά για το φετινό καλοκαίρι.

Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Η εξέλιξη προέκυψε ως επακόλουθο των επαφών που έχει στην Πολωνία ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες επισκέψεις σε βασικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα εν όψει του επίσημου «ανοίγματος» του ελληνικού τουρισμού από τα μέσα Μαΐου.

«Σήμερα στη Βαρσοβία, συμφωνήσαμε και υπογράψαμε με τη LOT, μία συμφωνία συνεργασίας για το φετινό καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι, το οποίο βλέπουμε με αισιοδοξία αλλά βέβαια και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Στην Γερμανία προς αναζήτηση τουριστών ο Χάρης Θεοχάρης

«Στη συζήτησή μας, συμφωνήσαμε και την επέκταση του προγράμματος των πτήσεων της LOT, με τρεις πτήσεις από το Πόζναν, το Κατοβίτσε και το Γκντανσκ, προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο, αντίστοιχα. Πτήσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο εκτεταμένο πρόγραμμα της LOT το οποίο μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το 2019. Είμαι σίγουρος με αυτές τις συμφωνίες, ο ελληνικός τουρισμός και αυτό το καλοκαίρι, θα πετύχει σημαντικές πρωτιές», ανέφερε.

Περισσότεροι από 1.000.000 Πολωνοί τουρίστες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Πολωνοί τουρίστες, κατατάσσοντας μάλιστα την εν λόγω αγορά στις πρώτες θέσεις των χωρών προέλευσης επισκεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του κ. Θεοχάρη στην Πολωνία είναι η πρώτη Έλληνα υπουργού Τουρισμού στη χώρα, ενδεικτικό και της σημασίας που έχει αποκτήσει η πολωνική αγορά λόγω των σημαντικών τουριστικών ροών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ