Λιανεμπόριο: Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για Θεσσαλονίκη, Αχαία και Κοζάνη

Λιανεμπόριο: Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για Θεσσαλονίκη, Αχαία και Κοζάνη

Τρεις "ταχύτητες" για το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές της χώρας όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά και αυτή την εβδομάδα. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προτείνει -σύμφωνα με πληροφορίες- click away για την Θεσσαλονίκη, click inside και click away για την Αχαία και παράταση του λουκέτου για την Κοζάνη για τουλάχιστον ακόμη μια εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πολυκαταστήματα δεν θα ανοίξουν ούτε την επόμενη εβδομάδα, ενώ η Επιτροπή εισηγήθηκε επίσης να μην αρθεί η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές.Η ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων αναμένεται να γίνει το απόγευμα. Εκκρεμεί επίσης η απόφαση για το αν θα επιτραπεί η λειτουργία των κέντρων αισθητικής.

Πριν από λίγο, το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι θα επιτραπεί από την Δευτέρα η λειτουργία των κυλικείων στα Λύκεια αλλά οι επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν του δικαιώματος λήψης των μέτρων στήριξης που έχουν ανακοινωθεί για την εστίαση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 12 Απριλίου, τα κυλικεία που λειτουργούν εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων (λυκείων και σχολείων ειδικής αγωγής), θα λειτουργήσουν υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Πώληση μόνο προσυσκευασμένων προϊόντων από τον επιτρεπόμενο κατάλογο, με τη διαδικασία “παραλαβής από το κατάστημα” (take away).

2. Απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ορθοστατών (stands).

3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας και τοποθέτηση απολυμαντικών σε εμφανή σημεία.

4. Διασφάλιση συνθηκών εξαερισμού. Τέλος σημειώνεται ότι οι ως άνω επιχειρήσεις, παραμένουν εντός του πλαισίου οικονομικών ενισχύσεων, που ισχύει για τον κλάδο της εστίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ