Αίτημα για φθηνότερες μισθώσεις για beach bar και ξαπλώστρες

Αίτημα για φθηνότερες μισθώσεις για beach bar και ξαπλώστρες

Έχει αρχίσει η έκδοση των νέων αδειών απλής χρήσης αιγιαλού και η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς ζητά γενναία μείωση του τιμήματος.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή της ένωσης: «Το παρατεταμένο lockdown έχει συσσωρεύσει προβλήματα και χρέη στις επιχειρήσεις και η ανησυχία των συναδέλφων για την επερχόμενη τουριστική σαιζόν είναι έντονη.

Με έκπληξή μας ενημερωθήκαμε από τους παραθαλάσσιους δήμους της Αττικής ότι η τιμή μισθώματος του αιγιαλού για το 2021 δεν έχει μειωθεί όπως έγινε το 2020 ήτοι στο 40% του 2019. Έχει ήδη αρχίσει η έκδοση των νέων αδειών απλής χρήσης αιγιαλού και θεωρούμε αυτονόητη μία γενναία μείωση του τιμήματος και εφέτος αφού η κατάσταση για την εστίαση είναι πολύ χειρότερη και τα περιοριστικά μέτρα είναι σίγουρο ότι θα ισχύουν ξανά.

Επίσης θεωρούμε ότι δεδομένης της οικονομικής κατάστασης για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα έπρεπε να μην είναι υποχρεωτική η προσκόμιση φορολογικής και δημοτικής ενημερότητας για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης απλής χρήσης αιγιαλού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ