Με επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ συμβάλλει στην ανάπτυξη η Vodafone Ελλάδας

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για την περίοδο έως το 2024 – Δίκτυα οπτικών ινών και 5G στην ατζέντα

Με επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ συμβάλλει στην ανάπτυξη η Vodafone Ελλάδας

Με μισό δισ. ευρώ (500 εκατ. ευρώ) θα συμβάλλει η Vodafone στην προσπάθεια τόνωσης της επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, αλλά και πραγματοποίησης του πολυπόθητου για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τεχνολογικού άλματος. Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν έως το 2024 και θα αφορούν στη δημουργία των πιο σύγχρονων ψηφιακών υποδομών στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα δίκτυα οπτικών ινών, το 5G, το περιεχόμενο και τις τεχνολογικές υπηρεσίες νέας γενιάς για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Επιπλέον, η Vodafone ξεκινά ένα μεγάλο έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα στο πλαίσιο του οποίου θα ποντιστούν δύο καλώδια οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο αντίστοιχα, που υπόσχονται νέες δυνατότητες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις δέκα νησιών της χώρας. Το έργο αφορά στην κατασκευή και πόντιση ενός υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους 610 χλμ. που θα συνδέσει την Αττική με Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και Κρήτη. Επιπλέον, θα ποντιστεί και δεύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο, μήκους 30 χλμ., που θα συνδέσει την ηπειρωτική χώρα με την Κέρκυρα. Το μεγάλο αυτό έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 40 εκατ. ευρώ και θα διευρύνει το αποτύπωμα του ομίλου Vodafone στα παγκόσμια δίκτυα, αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες.

Απολογισμός 4ετίας

H Vodafone ολοκλήρωσε το επενδυτικό πρόγραμμα της περιόδου 2015 - 2019 ύψους 590 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου αφορούσε και τη δημιουργία ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών πανελλαδικά. Συνολικά, έχουν αποπερατωθεί τα δίκτυα FTTH και FTTC που κατασκεύασε η Vodafone σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Βέροια, Βόλο και Κοζάνη, παρέχοντας πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες σε 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο του 2020 και τα υπόλοιπα έργα κατασκευής δικτύων FTTH σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα τα οποία θα προσφέρουν νέες δυνατότητες και απεριόριστη χωρητικότητα δικτύου σε ακόμη 100.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις των τριών μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επενδύσεις στο κινητό δίκτυο, μέσα από τις οποίες προσφέρονται καινοτόμες υπηρεσίες όπως το VoLTE και το VoWi-Fi, ενώ έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος εκσυγχρονισμού των σταθμών βάσης που ανοίγει τον δρόμο για τη χρήση των δικτύων 5G, μόλις το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων καταστεί διαθέσιμο.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο

Η εταιρεία, σήμερα παραμένει σε ετοιμότητα, με στόχο να παρέχει απρόσκοπτες υπηρεσίες στους πελάτες της και να στηρίξει την πολιτεία και τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία. Με το μηνυμα #μαζί_ξεκινάμε πάλι, ανοίγει τον δρόμο για την ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος, πιστή στον σκοπό της να αναπτύσσει δίκτυα και να συνδέει τους ανθρώπους για ένα καλύτερο μέλλον, με ίσες ευκαιρίες για όλους, ώστε:

  • Να βοηθήσει τους ιδιώτες να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, τις ασχολίες, τις αξίες και τα ενδιαφέροντά τους,
  • Να στηρίξει τις επιχειρήσεις να επανεφεύρουν τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν τη καταιγίδα και να προετοιμαστούν για το ψηφιακό τους μέλλον,
  • Να προσφέρει στους ανέργους όλα τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να επαναχαράξουν την επαγγελματική τους ζωή και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά,
  • Να παράσχει στην κοινωνία τη δυνατότητα να συνεισφέρει ενεργά, με τη δύναμη της τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση της νόσου COVID-19.
  • Να επανασχεδιάσει την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων της και να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ