Ν/σχ ΥΠΑΝ: Για πρώτη φορά επίσημη καταγραφή των νεοφυών επιχειρήσεων

Ν/σχ ΥΠΑΝ:  Για πρώτη φορά επίσημη καταγραφή των νεοφυών επιχειρήσεων

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση στη γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων

Το «πράσινο φως» για την πρώτη επίσημη και αξιόπιστη καταγραφή των νεοφυών επιχειρήσεων, δίνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση στη γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων και προβλέπεται η δυνατότητα διαλειτουργικότητας του με άλλα μητρώα ή βάσεις δεδομένων που τηρούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί το Μητρώο να αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο για τις startups που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, προσελκύοντας κεφάλαια από διεθνείς επενδυτές. «Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος έχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική στο ζήτημα της καινοτομίας», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως εξάλλου ανέφερε ο υφυπουργός, το μητρώο θα μετατραπεί «σε μία πύλη εισόδου όλου του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, το Elevate Greece, και πλέον, μέσα από το ίντερνετ, θα μπορεί κάποιος να έχει εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας της Ελλάδας, και έτσι να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε ανθρώπους και επιχειρήσεις που θέλουν να συνεργαστούν με τις νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας». Την ίδια στιγμή, εξήγησε ο κ. Δήμας, θα μετρώνται οι αποδόσεις βάσει συγκεκριμένων δεικτών ετησίως, για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, και θα υπάρχει έτσι δυνατότητα σχεδιασμού πολιτικών ανάλογων με τις ανάγκες του συνόλου των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.

Εκτός όμως από το Elevate Greece, για πρώτη φορά η ελληνική Πολιτεία θεσμοθετεί ουσιαστικά φορολογικά κίνητρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ