Το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ

Το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ

Συγκεντρώθηκε ποσοστό 53,22% υπερκαλύπτοντας το απαιτούμενο ποσοστό του 51%.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προτεινόμενης συμφωνίας από την ΟΝΕΧ και την Development Financial Corporation (DFC) με τους παλαιούς μετόχους της εταιρείας «ΝΕΩΡΙΟΝ» Α.Ε. που ελέγχει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Συγκεντρώθηκε ποσοστό 53,22% υπερκαλύπτοντας το απαιτούμενο ποσοστό του 51%.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, περί παλαιών μετόχων της εταιρείας «ΝΕΩΡΙΟΝ» Α.Ε. που ελέγχει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συγκεκριμένα αφορά στους Ν. Ταβουλάρη, Ι. Στεφάνου, Φωτ. Κολοκυθά, Ευ. Πανουτσόπουλο, Αθ. Αθανασιάδη, Δ. Καλλιγέρη, Ι. Κωστούρου, Χρ. Κωστούρου, Ι. Αλεβίζο, Νικηφοράκη και την οικογένεια Κοκκάλα.

Από χθες η ΟΝΕΧ ανέλαβε το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, το due diligence (οικονομοτεχνικό έλεγχο) και τις υπόλοιπες νομικές διαδικασίες.


Δήλωση Αδ. Γεωργιάδη


Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει:

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα είναι ο θεματοφύλακας αυτής της συμφωνίας, με στόχο τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106 ΒΔ ώστε να τελειώσει η οδύσσεια των εργαζομένων και να υπάρξει αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όλους τους υπογράφοντες για το εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο χειρίστηκαν αυτήν την υπόθεση, καθώς και τον αρμόδιο υφυπουργό Βιομηχανίας, κ. Νίκο Παπαθανάση για τη σκληρή δουλειά.

Άμεσα καταθέτουμε στη Βουλή, από κοινού με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, νομοθετική διάταξη για την παράταση του ισχύοντος καθεστώτος, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού και να μην έχουν καμιά ανησυχία οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ