ΤΕΡΝΑ: Τρεις νέες συμβάσεις ιδιωτικών οικοδομικών έργων

ΤΕΡΝΑ: Τρεις νέες συμβάσεις ιδιωτικών οικοδομικών έργων

Με τις εταιρείες ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑ ΑΕ (θυγατρική της Prodea Investments), ΝΟVAL PROPERTY και Boehringer Ingelheim ΕΛΛΑΣ AE

Τρεις νέες συμβάσεις ιδιωτικών οικοδομικών έργων με τις εταιρείες ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑ ΑΕ (θυγατρική της Prodea Investments), ΝΟVAL PROPERTY και Boehringer Ingelheim ΕΛΛΑΣ AE υπέγραψε πρόσφατα η ΤΕΡΝΑ ΑΕ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα, η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την πρώτη φάση κατασκευής του νέου πενταώροφου κτηριακού συγκροτήματος γραφείων, με ισόγεια καταστήματα και υπόγειους χώρους στάθμευσης, της εταιρείας ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑ (θυγατρική της Prodea Ιnvestments) στο Μαρούσι Αττικής, συνολικής επιφάνειας περίπου 14.000 τ.μ.

Το έργο περιλαμβάνει εκσκαφές, αντιστηρίξεις και την κατασκευή φέροντος οργανισμού κτηρίου γραφείων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με περιβαλλοντική πιστοποίηση τουλάχιστον κατά LEED GOLD, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 6.870 τ.μ. και δύο στάθμες υπογείων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων επιφάνειας 7.122 τ.μ.. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Επίσης, ανέλαβε την εκτέλεση πρόσθετων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών στο εννιαώροφο κτήριο γραφείων και καταστημάτων (επιφάνειας ανωδομής 17.131 τ.μ.) με έξι υπόγεια (επιφάνειας 19.435 τ.μ.) ιδιοκτησίας της NOVAL PROPERTY επί της Λ. Κηφισίας στην Αθήνα. Το κτήριο είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης με περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά LEED PLATINUM.

Ο προϋπολογισμός των πρόσθετων εργασιών ανέρχεται σε 6,7 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχει αναλάβει στο κτήριο η ΤΕΡΝΑ, περιλαμβανομένων και των συμβάσεων με τους μισθωτές, ανέρχεται σε περίπου 27,1 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Σε συνέχεια του έργου ανακαίνισης - επέκτασης του εργοστασίου και κατασκευής των νέων κτηρίων της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim ΕΛΛΑΣ στο Κορωπί, η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε και τις απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού, καθώς και τις εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των εγκαταστάσεων.

Ο προϋπολογισμός των πρόσθετων εργασιών ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών που εκτελούνται από την ΤΕΡΝΑ για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας στις εγκαταστάσεις στο Κορωπί ανέρχεται σε περίπου 31 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των ιδιωτικών οικοδομικών έργων που έχει αναλάβει και κατασκευάζει αυτή την περίοδο η ΤΕΡΝΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ