Interamerican: Έδωσε 126 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στο 1ο εξάμηνο

Interamerican: Έδωσε 126 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στο 1ο εξάμηνο

Σημαντική αύξηση εξαιτίας καταστροφικών γεγονότων κατέγραψε η Interamerican στις αποζημιώσεις των κλάδων γενικών ασφαλίσεων στο πρώτο μισό του έτους.

Κατά μέσο όρο κάθε μέρα 1.100 πελάτες της εταιρείας λάμβαναν κάπόιας μορφής αποζημίωση.

Συγκεκριμένα η Interamerican κατέβαλε για συμβόλαια Ζωής 32,8εκατ. ευρώ σε 7.682 περιπτώσεις, με 14,7 εκατ. ευρώ σε λήξεις συμβολαίων Ζωής. Στον κλάδο Υγείας, σε 104.359 περιπτώσεις πληρώθηκαν 28,1εκατ. ευρώ. Πιο αναλυτικά, για νοσοκομειακά προγράμματα και νοσηλείες προγραμμάτων Medisystem το καταβεβλημένο ποσόν έφθασε στα 21,9 εκατ., ενώ αξιοσημείωτη είναι η ανταπόκριση στην κάλυψη ασφαλισμένων με το νέο, πρωτοποριακό σύστημα Υγείας «bewell», με διαχείριση 2.863 περιπτώσεων για επισκέψεις σε ιατρούς, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλείες και άλλες υπηρεσίες κατά τους πρώτους επτά μήνες λειτουργίας του συστήματος. Στις Γενικές Ασφαλίσεις, αντιμετωπίστηκαν συνολικά 32.251 περιπτώσεις και πληρώθηκαν 52,2 εκατ. Επί μέρους, για 1.851 συμβάντα που καλύπτονταν με συμβόλαια κατοικίας και επιχείρησης πληρώθηκαν 12,5 εκατ. ευρώ και σε 27.215 ιδιοκτήτες οχημάτων 34,5 εκατ. Στις αποζημιώσεις Ομαδικών Ασφαλίσεων, σε σύνολο 56.497 πληρωμών συνολικού ποσού 12,8 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μερίδιο είχαν οι καταβολές για συμβόλαια Ζωής – Υγείας και Ζημιών που έφθασαν στα 7,3 εκατ., ενώ για συνταξιοδοτικά πληρώθηκαν 4,5 εκατ.

Η δημιουργία σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της Interamerican και του πελάτη δομείται πάνω στη συστηματική διαχείριση με το Customer Relationship Management και με την εφαρμογή συγχρόνων μεθοδολογιών, που αποσκοπούν στη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των ασφαλισμένων. Η πιο πρόσφατη ηλεκτρονική έρευνα, που διενεργεί ετησίως η εταιρεία, καταδεικνύει ποσοστό 85,7% ικανοποιημένων και πολύ ικανοποιημένων πελατών στο σύνολο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, με υψηλότερη την ικανοποίηση στους κλάδους αυτοκινήτου (89%) και κατοικίας (88%). Επισημαίνεται ότι ο ειδικός δείκτης Net Promoter Score (NPS) έχει ανέλθει στις 63 μονάδες και είναι εντυπωσιακά υψηλός για τα διεθνή standards. Το σύστημα NPS αποδίδει τον βαθμό ικανοποίησης, πίστης και διάθεσης για σύσταση της Interamerican σε τρίτους, με βάση τις απαντήσεις πελατών που έχουν εξυπηρετηθεί.

Η εταιρεία παρακολουθεί τον δείκτη NPS από το 2014, έχοντας καταγράψει έκτοτε ιδιαίτερα σημαντική αύξηση 15 μονάδων.

«Η αλληλεπίδραση της Interamerican με τον πελάτη είναι κομβικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, η ποιότητα αυτής της σχέσης επιδρά και στη σχέση της εταιρείας με άλλους stakeholders: την Εποπτική Αρχή, θεσμικούς φορείς, επαγγελματικούς οργανισμούς, την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα και κοινωνία.

Γι’ αυτό ο πελάτης βρίσκεται στο επίκεντρο της ασφαλιστικής λειτουργίας και εμπορικής πολιτικής μας, που πλέον διευρύνεται έξω από τα παραδοσιακά όρια της ασφάλισης. Στη λογική της δημιουργίας μιας νέας, εμπλουτισμένης εμπειρίας για τους ασφαλισμένους μας, συνδεόμαστε όλο και περισσότερο με την καθημερινότητά τους, επηρεάζοντας τον τρόπο και βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους»υπογραμμίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ