Πρόεδρος του European Data Centre Association ο Απόστολος Κάκκος

Πρόεδρος του European Data Centre Association ο Απόστολος Κάκκος

Το EUDCA ιδρύθηκε το 2011 στις Βρυξέλλες και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός

Η Lamda Hellix ανακοινώνει πως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Απόστολος Κάκκος, επανεκλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, Πρόεδρος του European Data Centre Association (EUDCA).

Το EUDCA ιδρύθηκε το 2011 στις Βρυξέλλες και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει σαν στόχο να συνενώσει την φωνή των εταιρειών του κλάδου ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη διαμόρφωση των σχετικών θεσμικών και κανονιστικών πλαισίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, επιδιώκει στην ανάδειξη της βιομηχανίας των Data Centres ως παράγοντα προαγωγής της ψηφιακής οικονομίας, αύξησης της απασχόλησης αλλά και θετικής συνεισφοράς στην προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τα τελευταία 3 έτη, το EUDCA τετραπλασίασε τα μέλη του τα οποία διατηρούν άνω των 180 data centres σε 24 χώρες και 52 πόλεις και συνολική επιφάνεια άνω του 1.000.000 τ.μ.

Ο Απόστολος Κάκκος δήλωσε σχετικά: «Είναι εξαιρετικά τιμητικό που τα μέλη του του European Data Centre Association με εμπιστεύθηκαν ξανά στην Προεδρία του Οργανισμού. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχουμε εργαστεί εκτεταμένα για την εθνική κυριαρχία δεδομένων και την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών. Παράλληλα, εργαζόμαστε με εξαιρετική επιτυχία μας έτσι ώστε η ραγδαία αύξηση της χρήσης δεδομένων να συνοδεύεται από βέλτιστες πρακτικές βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μελών μας. Ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε τόσο με την Ε.Ε. όσο και τις τοπικές κυβερνήσεις έτσι ώστε η ψηφιακή και πλέον ανταγωνιστική & εξωστρεφής βιομηχανία μας να απολαμβάνει αντίστοιχης στήριξης όπως και η κλασική βιομηχανία και με αυτόν τον τρόπο να είναι σε θέση να προσελκύσει δεδομένα τρίτων χωρών και κατά συνέπεια να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία εντός των μελών της Ε.Ε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ